KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 02-Sep-2020    
  Art. 8.1

Artikler om Kina og kinesisk kultur

Her finder du en række artikler i PDF-format, skrevet til Kinabladet, som kan læses på ”nettet” printes eller downloades.
Her vises der et kort resumé af artiklen. (årstal for udgivelse af artikel) Klik på link "Læs artiklen her" under hvert resumé for at læse hele artiklen.

Artikler om Kina og kinesisk kultur

 

 

Titel

Artikel resume

Forfatter

År

Pandaen
Kinas venskabs-ambassadør

Den store panda, en stærkt truet dyreart, er uløseligt knyttet til Kina. En stor del af de omkring 1600 pandaer, der har overlevet tidernes ugunst, holder til i Sichuan- provinsen i Kina.

Henrik Strube

2007

Silkevejen forener øst og vest

Silkevejen eller Silkeruten betegner den dominerende rejserute på land mellem den østlige ende af det Eurasiske kontinent og den vestlige. Ruten bestod en serie af sammenkoblede ruter gennem Centralasien og Sydasien, der strakte sig i alt over 8,000 km. Ruten blev først og fremmest blev brugt til at fragte handelsvarer mellem Kina og Middelhavsregionen.

Henrik Strube

2007

Den Gule Flod eller Huang He på kinesisk

Kinas næst længste vandvej, Den Gule Flod eller Huang He på kinesisk, bliver af kineserne betragtet som både en velsignelse og en plage. Den har givet liv til millioner af kinesere, men har også forårsaget oversvømmelser, der har krævet millioner af kineseres liv.

Henrik Strube

2006

Den Store Kanal eller Kejserkanalen

Den Store Kanal eller Kejserkanalen, som den også kaldes, er med sine 1794 km verdens længste menneskeskabte og sejlbare kanal. Den forbinder fem store floder, går igennem fem provinser og skaber et sammenhængende netværk af vandveje mellem Beijing i nord og byen Hangzhou i det sydlige Kina

Henrik Strube

2006

Gammel lægekunst ruster ikke 

En række klinikker, der behandler patienterne med „Traditionel Kinesisk Medicin” og akupunktur, er dukket op i Danmark i de senere år. Mange af klinikkerne drives af herboende kinesere. Kinabladet har besøgt en af disse klinikker, som har akupunktur og traditionel kinesisk medicin på programmet.

Henrik Strube

2005

Den danske arkitekt Jørn Utzon hentede inspiration fra kinesisk arkitektur,

Jørn Utzon (f. 1918) er kendt verden over som manden bag Sydneys vartegn – Operahuset. Men knap så kendt er det, at en af de inspirationskilder, der ligger til grund for Utzons arkitektur, er den kinesiske arkitekturhistorie.

Henrik Strube

2004

H.C. Andersen og Kina

Selv om H.C. Andersen aldrig havde været i Kina, var han fascineret af det han havde hørt om kinesisk kultur. Kinabladets medarbejder Henrik Strube skriver om det, der inspirerede den danske digter til at være så optaget af Kina og til at skrive eventyret „Nattergalen”.

Henrik Strube

2004

Annonce
         Artikel fortsætter efter Annonce

Titel

Artikel resume

Forfatter

År

Historien om den kinesiske Nestorianersten på det Kgl. Bibliotek

Hvordan er en gipsafstøbning af en sten i Kina til minde om kristendommens indførelse i Kina havnet ved Det Kongelige Bibliotek i København?
En del af historien har været kendt længe, men ikke hvordan kopien havnede i København

Henrik Strube

2004

Ny kinesisk kungfufilm

Kinas mest kendte filminstruktør, Zhang Yimou, har lavet en ny kungfufilm, „House of Flying Daggers”. Den får premiere i København 29. oktober 2004. Den foregår i året 859 under Tang-dynastiet.

Henrik Strube

2004

Da Kina beherskede verdenshavene

Mellem 1405 og 1433 foretog en kinesisk admiral, Admiral Zheng He, syv ekspeditioner til store dele af Asien og Afrika i spidsen for verdens største flåde, udsendt af den kinesiske kejser. Nogle forskere mener, at Kina dengang beherskede verdenshavene og meget vel kunne have koloniseret Europa, Afrika og Amerika, hvis ekspeditionerne var blevet fortsat.

Henrik Strube

2002

Peking Opera til København

Begrebet Peking Opera er velkendt blandt danskere, der har været i Kina, men det er nok de færreste der ved hvad der gemmer sig bag skuespillernes fantasifulde masker og kostumer, hvad de udtrykker i skingre toner og uforståelige replikker, eller hvordan en kampscene midt i det hele skal fortolkes - kort sagt hvad det hele går ud på.

Henrik Strube

2002

Kinesisk fotokunst

I forbindelse med Århus festuge præsenterede Galleri Image i Århus fotoudstillingen "Dragens Have" med billeder sammensat af tre serie fra to kinesiske fotografer og en fransk fotograf

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap