KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere

 Forside | Samfund  | Historie | Kultur | Kunst | Filosofi | Religion | Astrologi | Geografi  | Natur | Attraktioner  | Danmark - Kina

Den Himmelske Freds PladsDen Himmelske Freds Plads Tian An Men Den Himmelske Fredsplads Tian Men  

Den Himmelske Freds Plads (Tian An Men)
Midt i Kinas hovedstad Beijing ligger Den Himmelske Freds Plads.
Pladsen har fået sit navn efter bygningen (Tian An Men) med det store portræt af Mao, der ligger mod nord foran indgangen til Den Forbudte By. 

Pladsen der blev planlagt og bygget i 1651, er ca. 880 meter lang og ca.500 m. bred, med et samlet areal på ca. 440.000 kvadratmeter, hvilket svarer til ca. 18 gange Rådhuspladsen i København.

Følgende seværdigheder på og omkring Tian An Men,
Den Himmelske Fredsplads. 

Klik på kortet for at se et stor kort

Qianmen (Frontport)
Qianmen port Startende i den sydlige ende af Den Himmelske Freds Plads og op mod Den Forbudte By, er der først to imponerende bygninger, der kaldes for Qian Men, der betyder "Front Porten" og er de eneste to gamle bygninger, som er bevaret i området.

Den første bygning er Bueskyttetårnet der var et forsvarsværk, der skulle bevogtet den sydlige indgang til Indre By, som bestod at Kejserbyen og Den Forbudte By. Fjender, der forsøgte at invadere Kejserens område, blev mødt med pile, der kom fra kejserens vagter i bueskyttetårnet. Efter Bueskyttetårnet er der resterne af den gamle bymur med byporten "Qian Men", der betyder Front Porten.

"Qian Men" kaldes også for Zhengyangmen, Selvom meget af Beijings bymure blev revet ned, "Qian Men" fortsat et vigtigt geografisk markør for byen. Byens centrale nord-syd-aksen passerer gennem Zhengyangmen byporten. 
Bymuren i Beijing var et fæstningsværk der blev bygget omkring 1435. Den var 23,5 km lang. Bredden af muren på jordniveau var 20 m og på toppen var den 12 m. Muren var 15m høj, og havde ni porte.

Denne mur stod i næsten 530 år, men i 1965 blev det meste af muren fjernet for at gøre plads til en ringvej rundt om Beijing. 
Kun i den sydøstlige del af byen, lige syd for Beijing Hovedbanegård, er der en rest af muren. 
Tre af portene i bymuren er intakte (Desheng porten, Yongding porten og Zhengyang porten).
Selve byen Beijing var et stort fæstningsværk opdelt i den ydre by, den indre by, kejserbyen og Palads byen (Den Forbudte By).
Artikel forsætter efter annonce:

Alle bydelene havde fæstninger rundt om bydelen med tårne, porte, skydespjæld, fjende observation tårne, hjørne vagt tårne og voldgrav. Det var det mest omfattende forsvar system i kejserens Kina.
Efter sammenbruddet af Qing-dynastiet i 1911, blev Beijings forsvarsanlæg afviklet én efter én 

Beijing byplan museum
Adresse: 20 Qianmen Dongdajie 
Få hundrede meter fra Den Himmelske Freds Plads, ligger Beijing Byplan Museum, hvor alt det nyeste inden for teknikken er taget i brug for på en spændende og overskuelig måde at give et godt overblik over Beijing. Her præsenteres Beijings historie, og den rivende udvikling, byen har gennemgået de seneste år.
Museets egen biograf viser to spændende 3-dimensionelle film om historien og byen i forvandling. 

Mao's Mausoleum
Mao's Mausoleum Fra Qin Men porten og mod nord, kommer man til Mao's Mausoleum, og videre mod nord står et Monument for Revolutionens Helte en knap 38 meter høj obelisk, sammensat af 13 stykker granit. Kalligrafierne er udført af Mao Zedong og Zhou Enlai..

Revolutionens Helte
Monument for Revolutionens Helte en knap 38 meter høj obelisk, sammensat af 13 stykker granit. Kalligrafierne er udført af Mao Zedong og Zhou Enlai 

Revolutionsmuseet og Det Historiske Museum,
På østsiden af pladsen ligger det kinesiske Revolutionsmuseet og Det Historiske Museum, med samlinger fra Kinas historie.


Folkets Store Hal
På vest siden ligger Folkets Store Hal, der dækker et areal på over 170.000 kvadratmeter.
Her samles Kommunistpartiet og Den Nationale Folkekongres til deres store møder, den største sal kan rumme over 10.000 mennesker, og den største banketsal kan rumme op til 5.000 spisende gæster

Flaghejsning
Flag ceremoni Der er mulighed for at overvære flaghejsningsceremoni af det nationale flag hver dag ved solopgang

Chang An Jie (Chang'an Avenue ) 
Mod nord gennemskæres pladsen af den store boulevard Chang An Jie der betyder Den Lange Freds Vej.
Chang An boulevarden går tilbage til Ming dynastiet (1368-1644), hvor denne brede boulevard blev bygget foran Tian An Men pladsens sydlige port "Tian An Men".

På den tid blev boulevarden kun brugt af de kinesiske kejsere og deres embedsmænd, samt parader ved store ceremonielle lejligheder. Beijing's almindelige borgere kunne ikke benytte boulevarden for at komme til den østlige eller vestlige del af byen, da Chang An lå inde i Kejserbyen.

De almindelige borgere måtte således tage en omvej syd eller nord om kejserbyen for at komme mellem øst og vest Boulevarden blev først åbnet for Beijing's borgere efter Revolutionen i 1911. 

Tian An Men Porten Tian men Porten
Den Himmelske Freds Plads afsluttes mod nord med bygningen Tian An Men, som betyder Den Himmelske Freds Port, blev bygget i 1417 under det kinesiske Ming dynasti, og blev senere restaureret.
Tilskuertribunerne er blev bygget. Den 34 meter høje port er blevet et symbol for det revolutionære Kina, ligesom det var det for det kejserlige Kina.
Bygningen blev brugt som en slags podium, hvorfra kejseren kunne overvære store, militærparader.
Det var også herfra at Mao Zedong den 1. oktober 1949, proklamerede Folkerepublikken Kina.

De kinesiske tegn til venstre for portrættet af Mao betyder "Længe Leve Den Kinesiske Folkerepublik" og til højre står der "Længe leve Harmonien Mellem Verdens Folk.
Annonce
Annonce
Andre relevante emner og annoncer: