KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Loading
Se flere attraktioner i Kina her

Det gamle sommerpalads, Yuan Ming Yuan

Sommerpaladset (det gamle) Yuan Ming Yuan

Der er faktisk to sommerpaladser i Beijing. 
Det Gamle Sommerpalads Yuan Ming Yuan og 
Det nye Sommerpalads Yi He Yuan som er det populæreste af de to.

Det Gamle Sommerpalads (Yuan Ming Yuan) 
Adresse 28 Qinghua West Road, Beijing, 100084.Gamle Sommerpalads -

Her lidt om Det gamle sommerpalads, Yuan Ming Yuan (Den Perfekte Renheds Have). Det gamle kejserlige sommerpalads var et kompleks af paladser og haver, der fyldte 3,5 km2, hvilket er næsten fem gange så stort som Den Forbudte By. 
Opførelse af anlægget begyndte i1707, under den daværende kejser Kangxi og var den gang i en meget mindre skala. 
Sommerpaladset var tiltænkt kejserens fjerde søn, den senere kejser Yongzheng. I 1725, udvidede kejser Yongzheng, haveanlægget der var opdelt i tre områder, der hver især havde hundredvis af haller, pavilloner, templer, gallerier, søer osv. 
Man havde genskabt flere berømte steder i det sydlige Kina. Der var også efterligninger af europæiske bygninger lavet i sten. 
Man havde også lavet nogle tibetanske og mongolske bygninger, da Tibet og Mongoliet var en del af riget. Dog var 95 % af bygningerne i kinesisk stil. 
Man kan i dag se ruinerne af de europæiske stenbygninger på stedet. En enkelt bygning er genopført nemlig en pavillon med labyrint.
Under Kejser Qianlong's regeringstid, fik sommerpalads anlægget den anden udvidelse og kejseren tog personligt interesse i anlægget og ledede arbejdet med udvidelsen. Qianlong også tiltag til udvide antallet af bygninger til 50.
I midten af det 19. århundrede, havde de kejserlige haver undergået udvidelser på den ene eller anden måde i over 150 år.Gamle Sommerpalads -