KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere

 Forside | Samfund  | Historie | Kultur | Kunst | Filosofi | Religion | Astrologi | Geografi  | Natur | Attraktioner  | Danmark - Kina

EMNER: Kinesisk Astrologi
Kinesisk horoskop Personligt horoskop Yin-Yang
Ascendanten De fem elementer De tolv dyretegn
Måne-sol kalender Almanak Zi Wei
Trigram De Fire Søjler Kosmologi
De tolv kinesiske dyretegn
Det mest almindeligt kendte kinesiske Astrologi system er det, der er baseret på de 12 dyretegn, hvor man afhængigt af fødselsåret kan være født i Grisens-, Oksens-, Hanens- år osv.

Men de kinesiske dyretegn er, i sin nuværende form, ikke meget mere end ca. tusind år gammel. Hvordan dyretegnene er kommet ind i den astrologiske almanak står hen i det uvisse, men de mange kinesiske legender, folkeeventyr og overleveringer tyder på, at det har forbindelse med indførelsen af buddhismen i Kina i løbet af det første årtusinde e.v.t.,  hvor dyrenavnene erstattede den ældre betegnelse af ”de tolv grene” i den astrologiske Stamme-Gren cyklus.

Artikel forsætter efter annonce:


Brugen af dyrenavne blev først rigtig folkelig under Yuan dynastiet (1280 -1368).

Under dette system, er en persons karakter noget der ligner det pågældende dyr.

 1. Rotten har heldige egenskaber, har overlever instinkter og kan finde vej til penge.
 2. Oksen, hvis urokkelige natur giver styrke til pløje gennem modgang og nå deres mål.
 3. Tigeren, er kendtt som skovens konge, fordi dens aftegninger på dens pande ligner de kinesiske tegn for "kongen" . Tigeren er viljestærk og kraftfuld, giver mulighed for at få succes i livet.
 4. Haren/Kaninen er et raffineret og , elegant væsent, som vil nyde livets bekvemmeligheder, fordi deres charme vil give dem mulighed for at få det på deres måde.
 5. Dragen er selvfølgelig er indbegrebet af magt og lederpotentiale.
 6. Slangen, er i modsætning til i den vestlige kultur, et klogt væsent, hvis intellekt gør dem formidabel i alle deres bestræbelser.
 7. Hesten er hurtig, stærk, spirited dyr, der er vanskelige at tæmme, med vilde hjerter, som vil give dem mulighed for at forfølge spændende liv.
 8. Ged (også kendt som væder og får, kinesiske tegn repræsenterer alle tre dyr) er kunstnerisk, charmerende, livlige og stædige væsner, der forfølger deres vej gennem livet med refinement.
 9. Aben, er klog, fræk, og meget elsket af kinesiske forældre.
 10. Hanen er detalje-orienteret verbal, måske lidt domminerende, men har lyst til at regere i hønsegården, og vil gøre deres bedste for at lykkes.
 11. Hunden er loyal, stærk og tålmodig.
 12. Grisen børn der er født i grisens år, betragtes undertiden som den heldigste af alle, grisen repræsenterer velstand, en afslappede natur, og et liv i overflod.

Ud fra dette system vil en persons held svinge fra det bedre til værre eller omvendt afhængigt af dyretegnet i det indeværende år.
For eksempel hvis man er født i Oksens år og det indeværende år er Slangens år, vil det være godt for ens held, da Oksen er en god kombination med Slangen, men også med Hanen samt Rotten. Derfor vil det angiveligt gå en godt i Slangens-, Hanens- og Rottens år.

Her kan du læse mere om de forskellige dyrs karakterer, som de er i følge den Traditionelle Kinesiske Astrologi. Klik her

Du kan også finde dit eget personlige kinesiske horoskop ved at klikke her
Annonce
Annonce
Andre relevante emner og annoncer: