KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 14-Feb-2021  
 Art. 6.2.3.

Abens år generelt

Aben dyretegn Abe tegn Årshoroskopet for Aben, er en generel karakteristik af de personer der er født i Abens år, samt hvordan Aben agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Abe-tegnets egenskaber:
Abens karakter
Abens generelle karakter
Abens tilknyttet elementer
De fem Abe-typer
Abens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.Abens karakter kort:

Det kinesiske navn for Aben er: Hau 猴
Abens faste polretning er: Yang 阳
Abens faste element er: Metal (Jin) 金
Aben har den niende position i den kinesiske dyrekreds:  Shen 申

Abens gode forhold til andre dyretegn: Dragen og Rotten.
Abens dårligste forhold til andre dyretegn: Tigeren.
Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance, er Abens styrker:
Fantasirig, omgængelig, farverig, hurtigtænkende, særdeles intelligent, humoristisk.

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Abens svagheder:
Egoistisk, snu og selvglad, undertiden så snu, at den snører sig selv.

Abe-tegnets symbolik
Aben er en af de mest populære og tilbedte figurer i den kinesiske mytologi, og en stor del af den kinesiske filmindustri i dag beskæftiger sig med dramatisering af de utallige historier om Abens bedrifter.
Mytologiens Abe var født med mange gode egenskaber, men fik kun noget ud af dem under den Lærdes strenge kontrol.

I deres sociale levesteder viser aber fantastiske dybder af medfølelse, forståelse og binding. Pleje er en vigtig aktivitet for aber, og de bruger rigelig tid på at rengøre hinandens pels og hud. Det er en måde at komme tæt på familiemedlemmer på, det er også en form for beskyttelse - et udtryk for omsorg.


Aben generelle karaktertræk:
Personer, der er født i Abens år, er intelligente, kloge og håndværksmæssigt dygtige. Aben er opfindsom og original både med hensyn til tænkemåde og udførelse af planer. Personer fra Abens år er i høj grad i besiddelse af sund fornuft.

Men på grund af Abens utålmodighed , har den let ved at tabe modet og starte på noget nyt.

Mennesker født i abens år, har mange positive kvaliteter. Aben er dygtig og sjov, den er også meget populær.
Som abe person har Aben en energi og en intelligent, som giver den mulighed for at lave gode forretninger.

Aben er livlig i et selskab og en god lytter, så andre ofte deler deres sorger eller deres gode nyheder med Aben.
Aben er skarpsindig iagttager og er opmærksom på hvad der foregår omkring sig, og, hvad der er sagt og gjort gemmer Aben i dens hukommelse.

En af Abens stærke sider er dens evne til at tilpasse sig og reagere på forskellige situationer, og derfor i stand til at løse problemer i en håndevending.
Når Aben bliver spurgt til råds, er dens svar velgennemtænkt.
En hemmelighed er sikker i dens hænder, og Aben er ærlig i sin omgang med andre.

Aben kan lide afvekslinger i sit liv og nyder selskabet af andre, de fleste abemennesker har normalt et aktivt socialt liv.
Selvom Aben er glad for mennesker, sætter Aben pris på sin uafhængighed.
Aben skal have frihed for at kunne udfolde sig, og Aben vil føle sig særdeles utilstrækkelig og ulykkelig, hvis den bliver bundet af for mange restriktioner i kærlighed eller arbejde.

Aben bryder sig heller ikke om rutinearbejde, og hvis det bliver alt for ensformigt, har Aben let ved at miste interessen og give sig til noget andet.
Selvom Aben generelt er pålidelig og vil næppe skade nogen ud af trods, kan dens entusiasme tage overhånd, og Aben kan undertiden, bliver særdeles ophidset, når tingene ikke går, som Aben havde håbet.

Aben er ligeledes særlig følsom, overfor kritik, derfor er Aben ikke altid åben omkring dens sande hensigter. Dette kan let opfattes af andre, som om Aben er hemmelighedsfuld og undvigende.
Da Aben også er særdeles selvsikker og til bøjelig til at virke dominerende, skal Aben passe på, at dette ikke skader dens venskaber.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Fem elementer -faser
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet, der påvirker deres grundlæggende personlighed.
Derudover er tilknyttet elementet, der tilhører fødselsåret, som har en sekundær påvirkning af, hvem man - er, kan og vil være, livsformål, karrierevej osv.

Aben vil udover det faste element, hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.
Det kan således være en: Træ-abe - Ild-abe - Jord-abe - Metal-abe eller Vand-abe.

Under dit fødselsår kan du se hvilken af de kinesiske abe-typer du er, og ved at kombinerede elementernes energier i det faste og sekundære element kan du aflæse hvordan det vil påvirke dit liv

Abens faste element er Metal:
Metal er diamanten, der findes i det uslebne - det er livets åndedrag. 
Metal respekterer sig selv og respekterer også andre. Det er stærkt og hårdt, men vil tilpasse sig og ændre sig, når det sættes under pres.
 Metal ses ofte for at være uhåndterlig, stift og bestemt.
Mennesker med dette element har en tendens til at være minimalister - nyder enkelheden i et organiseret og rent liv. 
På den negative side kan Metal imidlertid også være hård og kontrollerende.  Metal ser ikke et behov for kompleks eller unødvendig følelse i sit liv.

De fem Abe-typer:
Træ-aben som er født i 2004 eller 1944
I den kinesiske tankegang anses træ egenskaber for at være styrke og fleksibilitet, som en bambus, der uanset hvor meget det blæser, bare og svajer. Det levende træ har tilpasset sig naturen således, at træet opfylder alle de krav et levende træ må stille for at kunne trives.
Træet er også forbundet med kvaliteter af varme, generøsitet, samarbejde og idealisme.

Træaben er populær og respekteret af sine venner og kolleger. Imidlertid har den et behov for konstant at få en godkendelse. Fortæl en abe ven, at den er okay, og at den vil være din ven for livet.

Ambitiøs af natur ser træaben også konstant på, hvordan den kan forbedre sin nuværende situation, og den er ofte ikke tilfreds med det, den har.
Træaben er som regel smart, aktiv og ambitiøs, og den er glad for at vise sig i håb om, at livet for evigt er så smukt som foråret.

Træaben har både en praktisk karakter og et nysgerrigt sind - det betyder, at træaben altid er ivrig efter nye udfordringer.
Træaben kan løse problemerne med succes, som vil føre den igennem til succesrige resultater, hvor den kan forbedre sin nuværende situation.

Som alle aber, sidder træaben ikke stille i længe.
Den har en særlig stor interesse for at erhverve viden, især hvis det giver den et godt og øjeblikkeligt afkast.

Når det kommer til arbejde, er træaber meget ansvarlige, og de prøver altid deres bedste for at afslutte arbejdet, men nogle gange har den ikke selvtillid og har derfor brug for støtte og opmuntring fra dens venner.

Ild-aben som er født i 2016 eller 1956.
I den kinesiske tankegang anses ildens egenskaber for at være både et skabende og et ødelæggende element. Dette kan igen give sig udslag i positive og negative konsekvenser.
De positive konsekvenser kan være:
kreativ og konstruktivt skabende, modig, optimistisk, karismatisk, spændende, nytænkende og spirituel. Ild tiltrækker opmærksomhed og personer, der er påvirket af dette element, higer ofte efter opmærksomhed eller berømmelse.

Ild-aben generelt
Ild-aben, er den mest aktive og aggressive af aberne, den er smart, entusiastisk, modig og uhæmmet, og den vil sandsynligvis opnå store ting.
Ild-aben har gode forhold i samfundet og er meget populære blandt dens venner og partnere.
Ild-aben sætter pris på venskabet og på grund af det gode fællesskab, er det let for ild-aben at få alles hjælp og især støtte.

Ild-aben er ambitiøs og forretningsbevidst og har en vedvarende forfølgelse efter dens karriere og mod til at fortsætte til en lederrolle.
Med sin ildenergi springer denne smidige, impulsive ildabe ofte ud i situationer, hvor andre frygter at træde.

Det kan vise sig undertiden ikke altid at være til fordel for ild-aben.
Ild-aben går gennem op- og nedture i livet på grund af at den går ud til- og nogen gange over grænsen.

Denne frygtløse opførsel til konstant at være i kontrol over situationen, kan for andre virke anmassende, lidt irritable, eventyrlig og overambitiøs.
Men når ild-aben er ansvarlig for en situation, bruger den oftest folks talent og færdigheder til at navigere igennem de vanskelige situationer, hvilket vinder respekt for ild-aben.

Jord-aben som er født i 1968 eller 1908
Jord-abens personlighed afviger lidt fra de andre aber. Jord-aben er rolig, og har en ægte bekymring for andre, den arbejder hårdt for at sikre, at de kommer ovenpå igen.
Mens de andre typer aber viser tendensen til egoisme, har Jord-aben, næsten intet ego.
Den er uselvisk og helt dedikeret til at hjælpe enhver sjæl i nød.

Det vil ikke være usædvanligt at se jord-aben forkæmper minoriteters rettigheder eller dedikere sit liv for at hjælpe de svage.

Jord-aben er mindre social end de andre aber, men for dem, den elsker, er den meget omsorgsfuld og beskyttende.

Jord-aben foretrækker at være i baggrunden, fremfor i rampelyset. Men jord-aben har dog stadig brug for anerkendelse af sine præstationer og evner. Den kan blive tilbagetrukket og uklar, hvis den ikke får det, den mener, den fortjener.

Selvom jord-aben muligvis ikke er den mest frembrusende, er den yderst intelligent og opmærksom, og ethvert team vil få gavn af at bede om jord-abens meninger og lytte, når den taler.

Metal-aben som er født i 1980 eller 1920
Metal-aben har et dobbelt metalelement, så den er dobbelt så resolut, når den har bestemt sig for noget. Den intelligente metal-abe, der er meget uafhængig, ambitiøs og risikovillig, kan blive en succesrig iværksætter.

Metal-aben er praktisk og hårdtarbejdende og vælger sparsomhed og kloge, konservative investeringer.

Som medarbejder, vil metal-aben, så længe den er enig i virksomhedsstrategien, være en god holdspiller, da den vil være i stand til at styre holdet i den rigtige retning.

Med metal-abens optimistisk holdning og positive livssyn, udmærker sig også i overtalelseskunsten, og den der rent sprogligt, "kan sælge sand i Sahara", på grund af deres overordentlig charmerende personlighed.

På det sociale plan er metal-aben venlig, omgængelig og åbent kærlig overfor sine kære.
Metal-aben, er varm, lidenskabelig og den abe der mest sandsynlig er loyal i et romantisk forhold.

Metal-aben er i stand til at klare sig selv, men den bør ikke afvise alle former for hjælp.
At være åben for hjælp kan betyde, at metal-aben kan afslutte sit arbejde hurtigere og mere effektivt.

Metal-abens uafhængighed kan også få den til at virke arrogant og utilgængelig, så hvis den er opmærksom på det og afstemmer det, vil den måske få mere støtte og mere succes.

Vand-aben som er født i 1992 eller 1932
Vand er repræsentativt for intelligens, visdom, fleksibilitet, blødhed og smidighed.
Vand-aben er mere følsom over for andres behov og følelser end de andre abetyper.

Vand blødgør aben, og dette element gør vand-aben mere følsom med hensyn til den egne følelser, og selvom den sjældent vil vise det for omverdenen.
Men vand gør også at vand-aben er kreativ og innovativ. Dette kombineret med vand-abens kløgtighed og naturligt sympatiske måder, vil det gøre det let for den at opnå støtte til sine ideer, uanset hvor usædvanlige de kan synes at være.

Ligesom alle floder flyder ud i havet, har vand-aben en større følelse af formål, og kan se det større billede. Vand-aben ved hvad den vil, og hvad det kræver, ved at samarbejde og alsidig at tilpasse sine metoder kan den opnå sine mål.

Vand-aben er også charmerende og kærlig, men afslører ikke altid sine inderste tanke, og den vil sandsynligvis undgå direkte spørgsmål. Som vand, vil denne abe flyde rundt om de spørgsmål, den ikke ønsker at besvare.

Vand-aben bør være mere åben med sine intentioner, så folk kan støtte den bedre.
Vand-aben er ret kompetent til at håndtere ting, og føler sig stolte over dens evner.

Men aber er generelt ret utålmodige, og hvis tingene ikke går, som den gerne vil have det, er det meget sandsynligt, at den bare springer over til noget nyt.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Team - Abe, Rotte, Drage

Aben har den højeste grad af forenelighed med Rotten og Dragen.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt.Aben-dragen-rotten
Aben går godt i spænd med Rotten, denne kombination med deres aktive og konkurrencedygtige energier, er perfekt synkroniseret. Den mere stabile, selvsikre abe vil støtte rotten, der er tilbøjelig til at være usikker.

Den modige og prangende Drage og den farverig, hurtigtænkende,
Abe kombination er særlig dynamisk. Disse to ville være lige så kompatible på arbejde eller forelsket.

Abens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Abens inkompatible dyretegn er Tigeren, her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Abens nemesis er Tigeren. Aben kan være lusket, og vil teste Tigerens tålmodighed og udholdenhed.  
Tigeren let bliver irriteret over Abens skøre påfund og der kan let opstå konfrontationer mellem dem.
De har begge en meget forskellige tilgang til arbejdet og livet, som ofte vil resultere i konflikt.

Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match
Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop
Andre arikler om:


Andre artikler om:
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: