KINA-PORTAL.DK
Indgangsportal til kinesisk samfund, historie, kultur og meget mere

Kina portal
Loading
 
Traditionel Kinesisk Astrologi Det kinesiske horoskop Dit personlige kinesiske horoskop De 12 kinesiske dyretegn  De fem elementer
De Fire Søjler ( Ba Zi) De fem elementer Ascendanten Almanak Trigram/Hexagram Yin og Yang

Den kinesiske Almanak (TongShu 通書)
Tong shu er en kinesisk almanak, som indeholder oplysninger om, hvilke datoer der er gunstige, eller ugunstige, samt tidspunkter for diverse vigtige gøremål.

Almanakken var et omfattende værk, der ikke alene oplyste om solens og månens forløb, men også fortalte om alle årstiderne, vejret, planeternes position, hvornår bonden skulle så og høste, hvornår de forskellige fester og helligdage faldt.

Den kinesiske Almanak er opbygget på baggrund en tresårig astrologisk cyklus, der er baseret på to såkaldte Stamme-Gren cyklusser nemlig, De Ti Himmelske Stammer, med De Fem Elementer, samt YinYang og De Tolv Jordiske Grene, hvor de kinesiske måne-måneder og dyrenavne er tilknyttet.

Yderligere indeholdte almanakken også opskrifter både på mad og brug af medicinske urter, samt moraliserende fortællinger og ikke mindst de astrologiske tegn, der forudsagde menneskenes skæbneugunstige til forskellige formål. Tong Shu Almanak

Den kinesiske Almanak Tong shu er et forsøg på at samle og ordne alt viden. Den kunne retmæssigt betegnes som den ældste encyklopædi i verden, for den har været i løbende publikation fra omkring 2250 f.Kr.

Almanaken udgives årlig og giver folk mulighed for at planlægge deres aktiviteter i henhold til de mest lovende datoer. Dette gør det muligt at maksimere muligheden for at opnå et godt resultat fra enhver aktivitet.

Den blev oprindelige udarbejdet af de bedste af Kinas astrologer og vismænd, på ordre fra den kinesiske kejser.

Almanakken var ikke kun til brug for kejserhoffet, men også for den almindelige befolkning og især landmænd havde brug for for at kunne planlægge såning og høst af deres afgrøder.

Alamankken bliver revideret og genudgivet hvert år, men hovedparten af den gamle tekst er uforandret, og er ikke let at forstå.

Det er en samling af informationer om astrologi, divination (varselstydning, hvis formål er at forudsige, profetere eller varsle begivenheder) procedurer, traditionelle tro, festivaler, og så videre.

Datoer og andre data i Tong Shu er baseret på månens kalender.
Kineserne bruger i dag den gregorianske kalender som standard, der er baseret på sol-bevægelser, men de foretrækker månekalenderen for astrologi og landbrugs-rådgivning, fordi tidspunkterne for såning og høst er mere påvirket af påvirkninger fra månen end fra solen.

Den traditionelle kinesiske almanak - Tong Shu er blevet betragtet af kineserne som en uundværlig hjælp til den daglige planlægning for mere end 2.000 år.

Ligesom mange aspekter af traditionel kinesisk kultur, der har fanget opmærksomheden af Vesten, almanakken er både meget praktisk, og på nogle måder så komplekse og dunkle som at synes uigennemtrængelig. 

Det er både et værktøj til fælles brug af den almindelige befolkning, og en genstand for dybtgående undersøgelse foretaget af forskere og studerende fra "Vejen" af livet. 

Som hovedregel, de forskellige udgaver indeholder altid den daglige kalender (viser en bred vifte af astrologiske, numerologisk, og divinatory cykler), til notater om festival og sæsonbetonede observans, rådgivning om aktiviteter forfølge eller undgå for dagen, og tabeller af den daglige "held retning" for økonomi, business, sundhed og lykke.

Derudover-afhængigt af udgiveren, de gange, og folkelig interesser kan den indeholde afsnit om feng-shui, pløjning-og plantning, kalligrafi, astronomi, ansigt-læsning, spådom, digte, rådgivning om god hus-føring og harmoni , amuletter mod ulykker og sygdomsme, samt ordentlig sundhed praksis for at sikre en sikker graviditet for at nævne et par stykker!