KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 06-May-2021     
  Art.5.2.1

Traditionel Kinesisk Astrologi og horoskop

 

kinesisk-stjernekonstallationerDet traditionelle kinesiske astrologiske system er hovedsageligt baseret på positioner, i forhold til bevægelser af solen, månen, de fem store planeter i solsystemet og de 28 konstellationer på himlen.

Det blev oprettet for mere end 2.200 år siden i perioden under de krigsførende stater (330 f.v.t.- 221 f.v.t.), der tjente formålet med at observere deres bevægelsers og forudsige den himmelske indflydelse på menneskelige aktiviteter, især inden for de militære, politiske og sociale forhold samt virkningen af ​​klimaændringer på landbruget.

Læs mere om kinesisk astrologi historisk set

Grundlaget i den klassiske kinesiske astrologi, var en fortolkning af himlen ved hjælp af de ”fem planeter” og ” fem forvaltninger”.

Under perioden i det Østlige Han-dynasti (25-220) og perioden for ”de tre kongeriger” (220-280) kom den kinesiske astrologi til sin anden guldalder.


Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
5-planeter-forvanlinger I kinesisk astrologi er de fem stjernenavne: Venus (metalstjernen), Jupiter (træstjernen), Merkur (vandstjernen), Mars (ildstjernen) og Saturn (jordstjernen), der repræsenterer de fem forvandlinger (metal, træ, vand, ild og jord) i en uophørlig tidssekvens.


På det tidspunkt opdagede kineserne de bevægelige stier fra de fem store planeter (dvs. Jupiter, Mars, Saturn, Venus og Merkur). De forstod dermed årsagerne til sol- og måneformørkelser og solpletter, og forståelsen for de 28 konstellationer blev mere omfattende.

Selvom det var under de krigende stater i det 4. århundrede f.v.t., skabte to mænd ved navn Shi Shen og Gan Shi, den første armillarsfære, måtte det vente til East Han-dynastiet, en mand ved navn Zhang Heng byggede Kinas første vandkraftsbaserede sfære til visuelt at illustrere kinesisk astrologisk teori.
I henhold til denne teori var kosmos som et æg, med himmellag der indpakkede jordens kerne.
Mens Jorden er lavet af jord, er himmellagene fyldt med vand, og vandet understøttes af Qi -energien.
Da alt i universet ikke er andet end forskellige udtryk for Qi energi, hvor den velordnede og flydende Qi stiger op, mens den kaotiske og tunge Qi synker ned.

Den omfattende studie af det klassiske kinesiske astrologi viser, at alt i tilværelsen er spejlinger af noget større.
Alt gentager sig overalt i astrologien og er forbundet med hele livsmønstret. Mennesker og deres miljø er tæt harmonerede med hinanden.
Kort sagt reagerer omgivelserne ikke kun på folks handlinger, men også på tanker og følelser.
De forskellige konstellationer blev efterhånden visualiseret til astrologi eller horoskop, hvori indgår dyrenavne.

Dyret navnene er baseret på de himmelske konstellationer, der igen har tilknytning til mytologiske, kinesisk historie og ofte involverer guder, mytiske væsner samt en sammenblanding med buddhismen, der kom til Kina i det 1. årh. e.v.t.

Nedenstående er der link til andre artikler om kinesisk-  kosmologi, astrologi og horoskop.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap