KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 13-Feb-2021  
 Art. 6.2.8.


Dragens år generelt

Tigeren
Tiger tegn Årshoroskopet for Dragen, er en generel karakteristik af de personer der er født i Dragens år, samt hvordan Dragen agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Dragetegnets egenskaber:
Dragens karakter
Dragens generelle karakter
Dragens tilknyttet elementer
De fem Dragetyper
Dragens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.


Dragens karakter kort:

Det kinesiske navn for Drage: Lung 龙
Dragens faste polretning er: Yang 阳
Dragen har den femte position i den kinesiske dyrekreds:  Chen 辰

Dragens bedste forhold til andre dyretegn: Aben og Rotten.
Dragens dårligste forhold til andre dyretegn: Hunden.
Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance er Dragens styrker:
Effektiv, ansvarlig, intelligent, mangesidigt, idérig, ambitiøs, god tilpasningsevne, ærlig og stolt.

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Dragens svagheder:
Utålmodig, impulsiv, krævende, kræsen og selvglad.

Drage-tegnets symbolik
Dragen er det eneste mytologiske dyr blandt de tolv. Det tyder på, at der er en meget tvingende grund til, at den er medtaget; det var trods alt et dyr, man kun kendte fra fantasiens verden - eller som en kyniker har påpeget, den havde aldrig indgået i nogen kinesisk ret.

Dragen tjente faktisk et meget vigtigt formål i den kinesiske kalender. For de gamle kinesiske astronomer var forårets grønne Drage en af de fem vigtigste konstellationer på himlen, og dens tilsynekomst markerede begyndelsen på forårsregnen. Således blev Dragen associeret med vand og oversvømmelser.

For de gamle kinesiske astrologer var Dragen, som de forbandt med regn, derfor på ingen måde et uheldbringende dyr, men et symbol på livskraften, og med tiden blev den tillige symbolet på kongeværdighed, magt og rigdom.


Dragens generelle karaktertræk:
Dragens faste jordelement, er forbundet med kvaliteterne af tålmodighed, langsigtet planlægning, hårdt arbejde og stabilitet.   Andre egenskaber ved jordelementet inkluderer ambition, stædighed, ansvar og langsigtet planlægning.
Kort sagt jordelementet bringer harmoni, rodfæstelse og stabilitet

Personer, der er født i Dragens år, har en naturlig karisma og forstår at opholde sig i rampelyset. Den har let ved at tiltrække sig opmærksomhed.
Dragen er livlig i et selskab, er interesseret i verden omkring sig og bliver optændt af nye muligheder.

Dragen har stor energi og selvtillid, og ved hvordan man skaber et indtryk.
Mange drage-mennesker er meget udadvendt, fulde af energi og entusiasme, de er også stolte, som undertiden fortolkes som arrogance. For dem er livet den farverige og springende flamme.

Dragen er sikker på sig selv og nyder at være centrum for opmærksomheden, men den har også en modig og velgørende side i sin karakter.
Hvis en ven står med et problem eller dilemma, vil Dragen være der og tilbyde hjælp, og når andre trækker sig, vil den træde til for at hjælpe med at løse situationen med autoritet og værdighed.

Faktisk går Dragen helhjertet ind til de fleste situationer, og hvis den bliver frustreret mod andre, er det kun fordi de ikke har den udholdenhed eller de færdigheder som Dragen selv besidder.

Dragen kræver høje standarder for sig selv og forventer at andre har de samme høje standarder. Den er derfor overrasket over, når andre ikke kan holde trit med den, for at fuldføre en opgave.

Kineserne siger, at himmel og jord er afbalanceret i livet for en person født i dragens år, og succes synes bestemt at følge dig. Dragen er ærlig og kompetent, men også heldig.

Selv om Dragen er velsignet med lykke, er den også i stand til at bedømme en situation, og gribe ind på det rigtige tidspunkt med en spændende og kreativ ordning.
På trods af styrkerne, har de selvsikre drager også nogle mangler, hvoraf den ene er et kort temperament, og de indrømmer aldrig et nederlag.
Når de beslutter sig for at gøre noget, handler de normalt straks i stedet for at stoppe op for at tænke sig om.

Tillid er en af Dragens styrker, men undertiden kan tilliden bliver til en overtillid, hvor de overvurderer andres præstationer, nøjagtighed og arbejdsmoral.  Dette kan medføre en aggressivitet hos Dragen, hvilket er negativt for dens karriereudvikling og er tilbøjelig til at såre folk og miste venner.

Partnerhoroskop - Partner match
Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce


Element også kaldt for fase:
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet. Plus elementet fra dyretegnets år, der er hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand. Det kan således være en: Træ-drage - Ild-drage - Jord-drage - Metal-drage eller Vand-drage.
Fem elementer -faser

Dragens faste element er Jord:
Dragens faste jordelement, er forbundet med kvaliteterne af tålmodighed, langsigtet planlægning, hårdt arbejde og stabilitet.   Andre egenskaber ved jordelementet inkluderer ambition, stædighed, ansvar og langsigtet planlægning.
Kort sagt jordelementet bringer harmoni, rodfæstelse og stabilitet.

De fem Dragetyper:
Træ-dragen som er født i 2024 eller 1964
Trædragen er en kreativ og storslået type drage, der er i stand til at udvikle nye revolutionerende koncepter.  Desuden er den overordentlig diplomatisk, og har sans for humor.
Træelementet kombineret med Dragens tegn gør, at den er god til at formulere og implementere sine ideer og samarbejde med andre, selvom den måske lejlighedsvis kan virke lidt nedladende.
Begavet med en udforskende karakter, elsker trædragen at gå ind og se på årsag og virkning Metaldragen har imidlertid også en tendens til at overundersøge emner og derved at underkaste folk for en uendelig debat, når den står over for modstand af dens teori.
Ikke desto mindre er her en generøs trædrage, der kan håndtere at finde middelvejen. Trædragen forsøger at fornærme så få mennesker som muligt, ved spidsfindigt at skjule sin dominerende måder. Træ-elementet producerer en mindre hård og urimelig Drage, der vil gå på kompromis, når den ser det er til sin egen fordel.

Ild-dragen som er født i 1976 eller 1916. 
Ild-dragen er den mest retfærdige, udadvendte og konkurrencedygtige blandt alle drager.
Men selvom Ild-dragen kan være krævende og aggressiv, er den også velsignet med en enorm energi og arbejder hårdt og samvittighedsfuldt.  
Men er Ild-dragen er overordentlig utålmodig, alting skal helst ske på én gang, så hvis den kan udvikle sin tålmodighed, kan den selvfølgelig nå endnu videre.
Ild-dragen besidder store lederevner, og er god til at administrere.
Desværre er den tilbøjelig til at stole lidt for meget på sin egen dømmekraft, og den gør klogt i at lytte lidt mere til andre.
Ild elementet matchet med Ild-dragens kraftfulde dyretegn, der vil give den overdådige og autoritære tilbøjeligheder, der kan få andre til at frygte den.
I virkeligheden er Ild-dragen en åben og human person, der er upartisk vil afdække sandheden for enhver pris.
Ikke desto mindre er Ild-dragens kritik objektiv, der let kunne være en kilde til inspiration for andre.  Hvis Ild-dragen lærer fra Træ-dragen, at udnytte de diplomatiske evner, at mestre sine negative egenskaber og kommunikere mere ydmygt, vil det skabe respekt blandt andre, og det kan  føre Ild-dragen vidt.

Jord-dragen som er født i 1988 eller 1928
Jordelement gør, at Jord-dragen er meget roligere og mere behersket end de andre Drager.
Jord-dragen har mange forskelligartede interesser, og er altid parat til at prøve nye veje.
Ligegyldigt hvilken slags ting den laver, er den er meget positiv, men sætter stor pris på selv at bestemme.

Det ligger til en Drage at være autoritær, men Jordelementet påvirker Jord-dragen til at være diplomatisk, og mindre autoritær end de andre Drager.
Jord-dragen er social, og har en god forståelse for lederskab.

Jord-dragen kan lide at have kontrol over sine omgivelser, og de mennesker der omgiver den.
Jord-dragen arbejder uophørligt med at udvikle sine talenter og udnytte sine ressourcer.

Jord-dragen vil dog være retfærdig og værdsættende af andre menneskers meninger, selvom den ikke er enig med dem.
Jord-dragen er målrettet, den ved til enhver tid, hvad den vil, og er særlig dygtig til penge og forretninger.

Metal-dragen som er født i 2000 eller 1940
Dette er en meget viljestærk og ambitiøs Drage. Den er ærlig, energisk og uhyre fremadstræbende.
De har mange kreative og konstruktive ideer. Men når de udfører dem, vil de være i et dilemma og ved ikke, hvor de skal starte. Derfor skal de handle med det samme for at få resultater.

Det første indtryk af metal-dragen er normalt ikke godt.
Alt hvad den gør, skal være helt perfekt, den kræver meget af sig selv, og den kræver lige så meget af andre.
Den er også ret så frimodig og ligefrem, og den tøver ikke med at sige sin mening. Hvis nogen er uenig med metal-dragen, har den intet imod at gå sine egne veje.
Så metaldragen er nødt til at tage hensyn mere om sine venner, og lærer og kunne forstå dem.
Men efterhånden ændres indtrykket af Metaldragen, der er udstyret med en slags charme, der giver dem en personlighed, som nyder stor respekt hos venner og familie.
Metal-dragen er normalt en livsnyder og håber normalt på fred. Den kan med andre ord blive en særdeles stor leder.

Vand-dragen som er født i 2012 eller 1952
Vand-dragen er en venlig og behagelig type, der er let at have med at gøre, og selvfølgelig også overordentlig tolerant.
Vand-dragen er en mindre arrogant type drage, der foretrækker optimal vækst og ekspansion. Vand-dragen kan lægge sit ego til side, er mindre egoistisk og mere funktionsdygtig.
Det er en afdæmpet men progressiv person, der prøver på ikke at være så iøjnefaldende som andre magthungrende drager.
Vand-dragen er intelligent og hurtigt tænkende, og den lader aldrig en god chance gå fra sig, uanset hvad det gælder. Vand-dragen kan indtage en vent og se holdning, og dens intelligens er lige så formidabel som dens styrke.
Vand-dragens største fejl kan dog være, at den er tilbøjelig til at være en overoptimistisk bygherre, der er ukoncentreret og glemmer at forstærke fundamentet. Ved at forsøge at holde på for meget mister den muligvis alt.

Vand-dragen bør koncentrere sig om én ting ad gangen, træffe et valg og opgive alt, hvad der er umuligt eller unødvendigt.
På denne måde vil han være i stand til at afsætte sin energi til færre, men mere givende projekter.
Vand-dragen er sej og tålmodig, og med den rette indstilling kan den selvfølgelig nå langt i livet.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Team - Drage, Abe, Rotte

dragen aben og rottenDragens dyretegn har den højeste grad af forenelighed med Aben og Rotten.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt. Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.

Dette team deler kvaliteter af innovation, progressivitet og har en vidunderlig evne til at kombinere intuition og initiativ som et teamwork. Det er de mennesker, der får tingene gjort.
Men hvis der kommer for meget ubalance i deres yin/yang elementer, kan dette team i sin negativitet, være jaloux, egoistisk, aggressiv og hævngerrig, hvilket kan hindre deres fremskridt som sande innovatører og evne til at præstere.
Dragens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Dragens inkompatible dyretegn er Hunden, her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.
.

Andre arikler om:


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: