KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 17-Feb-2021  
 Art. 6.2.16.


Harens år generelt

Tigeren
Tiger tegn Årshoroskopet for Haren, er en generel karakteristik af de personer der er født i Harens år, samt hvordan Haren agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Haretegnets egenskaber:
Harens karakter
Harens generelle karakter
Harens tilknyttet elementer
De fem Harertyper
Harens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.


Harens karakter kort:
Det kinesiske navn for Haren: Tu 兔
Harens faste polretning er: Yin 阴
Harens faste element er:  Træ (Mu)木
Haren har den fjerde position i den kinesiske dyrekreds:  Mao 卯

Harens bedste forhold til andre dyretegn: Geden og Grisen.
Harens dårligste forhold til andre dyretegn: Hanen.
Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance er Harens styrker:
Intelligent, kvik i opfattelsen, kultiveret, fredelig, omsorgsfuld, venlig, romantisk og yderst loyal mod sine nærmeste.

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Harens svagheder:
Overdrevent bekymret, ængstelig, lidt pedantisk, fjern og afvisende.

Hare-tegnets symbolik
Der fortælles mange mærkelige legender om Haren, men den vigtigste er, at Haren ifølge folketroen bebor månen sammen med er trebenet tudse, og at de begge er udødelige.
På grund af sine store strålende øjne forbindes Haren (eller Kaninen, for de hedder de samme på kinesisk) med klarsyn, og delvis af denne grund skal Haren ifølge folketroen besidde den hemmelige opskrift på livseliksiren. (Gamle billeder af Paradiset viser Månekaninen, der stampe løs på en tøndefuld magiske urter).

Også i dag er Månekaninen en af de mest populære figurer hos kinesiske børn, og han fejres ved lygtefesten på den 15. dag i den 8 måned, når månen er mest strålende.

Harens generelle karaktertræk:

Generelt giver det faste træelement en ekspansiv, åben karakteristik for mennesker født under dette element.
De finder det nemt at komme godt ud af det med andre, især den gode arbejdskultur i en gruppekontekst, der kan bringe gode, energigivende vibrationer til enhver situation.
Det er medfølende mennesker, der ser efter måder at hjælpe andre på og bringe retfærdighed.

Personer, der er født i Harens år, har et roligt natur og er følsom over for verden omkring sig.
Selvom Haren er ret så snu og snarrådig, har den gode manerer.
Haren kan ikke trives i et konkurrencepræget eller aggressivt miljø, og den bliver hurtigt nervøs, hvis den er tvunget til at tage risici. 

Harens fintfølende og afbalanceret følelser er let at destabilisere ved uafviklede eller uforudsigelige situationer, da den instinktivt ønsker at skabe en fredelig og behagelig atmosfære. 

Faktisk bevirker dette, at Haren er en meget gæstfri vært, opmærksom på de behov, som andre har, og sikrer at de ikke føler sig isoleret eller forsømt. 

Haren er klar over, at små detaljer er vigtige for at skabe den rette atmosfære og den er opmærksom på alt fra farve, design og møbler til mad og samtale. 

Når Haren sikker på at alt er indrettet til dens tilfredshed, kan den så slappe af, hvor den så kan være charmerende, elegant og intelligent i et selskab. 

Haren har en god fantasi og intellekt kombineret med en åbenhed og generøsitet, som giver den mulighed for at omvende fjender til venner. 

Harens tilgang til livet er at det er harmonisk og ikke bliver truet eller forstyrret, og den eneste gang, Haren virkelig kan blive genstridig er, når den føler at den bliver skubbet ud over sine evner. 

Når Haren står i et dilemma, eller hvis den bare føler sig langt nede, har den en tendens til at holde sine tanker godt skjult i den tro, at det ikke er hensigtsmæssigt for sig selv, at stille krav eller tvinge sine meninger og ideer igennem til andre. 

Harens livsstil er forsigtigt og konservativ, den kan ikke lide at dens sikkerhed er i fare, men når den vælger sikkerhed frem for risici, går den måske glip af gode muligheder.

Haren har ikke noget ønske om at være i rampelyset, og den viger tilbage fra konfrontationer eller komplikationer og hvis der er en flugtvej, vil den hurtigt finde den. 

Dette betyder ikke, at Haren er useriøst og uansvarligt, for når det virkeligt gælder, er Haren seriøs, udholdende og i stand til at hjælpe andre. 

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet. Plus elementet fra dyretegnets år, der er hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand, hvilket giver fem Hare typer. Fem elementer -faser

Harens faste element er Træ:
En persons egenskaber bestemmes både af det faste element element i deres tegn, såvel som elementet i det bestemte år, de er født.
Hvert element har sin egen lige styrke og svaghed, og at de har lige indflydelse over hinanden.
I kinesisk astrologi er Tigerens faste træelement forbundet med kvaliteter af generøsitet, samarbejde, indre styrke, varme og fleksibilitet.
Hvert dyretegn har tilknyttet. et element fra dyretegnets år, der er hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.
Det kan således være en: Træ-hare - Ild-hare - Jord-hare - Metal-hare eller Vand-hare

De fem Harertyper:

Træ-haren som er født i 1975 eller 1915
Træ-haren er smart og har masser af projekter. Den har let ved at tilpasse sig.
Træ-haren vil hellere arbejde i grupper end på egen hånd, for den er glad for opmuntring fra andre, og den vil føle sig meget ensom, når der ikke er nogen omkring den
Selv om træharen efterlader sig et livligt og udadvendt indtryk overfor andre, er det kun få mennesker der kenders deres inderste tanker, de faktisk dygtige og dybt eftertænksomme personer.
Man ser sjældent træ-haren viser deres meninger offentligt.
De bør derfor prøve at blive lidt bedre til at udtrykke deres meninger og idéer, og det vil være til deres fordel at blive mere åben og ligefrem.
Som regel er de populær, og har mange gode venner omkring sig.
Selvom de nogle gange lever ud over deres midler, er der altid nogen, der hjælper dem med at komme ud af vanskelighederne.
Desuden er de kendt for at være venlig og generøs.   

Ild-haren som er født i 1987 eller 1927. 
Ild-haren er den mest livsglade, aktive og udadvendte Hare i gruppen.
Den er glad for at omgås mennesker, og den prøver altid at stå på god fod med de mennesker den møder.
I dens personlighed er den tolerant, diplomatisk, klog og gør ting omhyggeligt, hvilket gør den egnet til at være en god leder.
Desuden har ild-haren en stærk vilje, samtidig kan den lide at nå dens mål ved at bruge sin påvirkningskraft blandt folket og derved få den nødvendige støtte og hjælp fra andre.
Med ild som element er ild-harens følelser, er den ikke helt så god til at tåle modgang og den bliver let slået ud og deprimeret, hvis tingene ikke helt går efter dens hoved.
Derved kan den let overfører dens vrede til andre, og den harmoniske atmosfære er let at forstyrre, når man arbejder med kolleger.
Heldigvis har ild-haren en fin intuition til at få løst udfordringerne.
Ild-haren kan lide at være indhyllet i et hylster af mysterium og den kan være noget optaget af det overnaturlige og det okkulte.

Jord-haren som er født i 1999 eller 1939
Jord-haren har benene solidt plantet i jorden, den er den alvorlige og stabile type, den tænker altid klart, og ved hvad den vil.
Den er særdeles realistisk, når den sætter sig et mål, er den i stand til at arbejde længe og ihærdigt for at nå dem.
I karrieren er jord-haren ambitiøs og temmelig krævende og holder øje med detaljerne.
God forretningssans har den også, og den plejer at have megen held og lykke med sig. Den er god til at organisere, og god til økonomi. Desuden mestrer den kunsten at overbevise andre, og har som regel ingen vanskeligheder med at få andre med på sine planer.
Jord-haren er højt værdsat blandt venner og kolleger, og mange sætter pris på dens meninger og råd.

Metal-haren som er født i 1951 eller 2011 
Metal-haren kan være mere robust fysisk og mentalt end de harer der tilhører de andre elementer.
Metal-haren har en urokkelige tro på sine egne styrker til at observere og konkludere, ofte er Metal-haren overbevist om, at den har det rigtige svar og løsninger på sine problemer.
Metal-haren er dygtig og ambitiøs, og har klare meninger om, hvad den vil opnå i livet.
Metal matcher med dens dyre tegn, hvilket gør den mere optaget af egne ønsker, mål og kreative trang.
Metal-haren vil være mere udspekuleret, men det ambitionsniveau skjules omhyggeligt med en kølig logik og intelligens.
Den kan virke lidt reserveret og fjern, men det skyldes at den kan lide at holde sine tanker og idéer for sig selv.
Men som alle sande romantiske ånder, kan denne type haren være tilbøjelig til mørke stemninger, og fungerer bedst, når den er inspireret
Metal-haren er en livsnyder par excellence, der vil vide, hvordan den skal leve og nyde de gode ting på en raffineret måde, og sætter ligeledes pris på et godt familieliv uden bekymringer.

Vand-haren som er født i 2023 - 1963 eller 1903
Med vand som element, er det den bløde og sentimentale Hare, der kan tilpasse sig til forskellige slags situationer.
Desuden er Vand-haren populær, har en god intuition, og er særdeles forudseende.  Den er grundig og ordentlig med alt, hvad den gør, og har en fantastisk god hukommelse.
Hvis der er nogen omkring dem, der opmuntrer og opfordrer dem til at have en god følelse af opløftning, kan de opnå en enestående præstation
Udover ved hjælp af venner eller kolleger bliver de normalt aldrig fanget på den forkerte fod.
Vand-haren kan dog blive så bekymrende og sentimental, at den for let lader sig gå på af alt muligt.
Når de er i dårligt humør, kan de let miste deres temperament med andre, selv med deres overordnede.
Heldigvis har de evnen til at løse problemer. Selvom de møder vanskeligheder, kan deres evne til at stole på andres hjælp føre dem igennem.
Vand-haren er meget rolig af natur, og selvom de af og til kan virke lidt fjern, er de gode til at udtrykke deres idéer, og bliver værdsat af sine nærmeste. Fordi de kan lide at forfølge glæde i livet, har de nemt ved at bruge penge på unødvendige ting.
Men i det store og hele vil de få et godt og behageligt liv.
Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Harens forenelige dyrHarens dyretegn har den højeste grad af forenelighed med Geden og Grisen.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt. Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.

Disse tre dyretegn står for det æstetiske og smukke i livet.
Deres rolige natur giver dem store lederegenskaber. De er kunstneriske, raffinerede, intuitive og velorganiserede.
Disse sjæle elsker forberedelserne i kærlighed og er fine kunstnere i deres elskov. Haren, Geden og Grisen har fået en roligere natur end de andre 9 tegn.

Så længe deres Yin og Yang er i balance mellem elementernes cyklus er de tre dyretegn:
omsorgsfulde, unikke, selvopofrende, forpligtende, fornuftige, kreative, ordentlige, taktfulde og forsigtige.
Men hvis der kommer en blokering af Yin og Yang, kommer der en ubalance, hvor de så kan være:
naive, pedantiske, usikre, underfundige, ubeslutsomme og pessimistiske.

Harens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Harens inkompatible dyretegn er Hanen, her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match
Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop
Andre arikler om:
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: