KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 13-Feb-2021  
 Art. 6.2.17.

Hestens år generelt

HestenHest tegn Årshoroskopet for Hesten, er en generel karakteristik af de personer der er født i Hestens år, samt hvordan Hesten agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Hestetegnets egenskaber:
Hestens karakter
Hestens generelle karakter
Hestens tilknyttet elementer
De fem Hestetyper
Hestens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.Hestens karakter kort:
Det kinesiske navn for Hesten er: Ma 馬
Hestens faste polretning er: Yang 阳
Hestens faste element er: Ild (Huo) 火
Hesten har den syvende position i den kinesiske dyrekreds:  Wu 午
Hestens bedste forhold til andre dyretegn: Hunden og Tigeren.
Hestens dårligste forhold til andre dyretegn: Rotten. Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance er Hestens styrker:
Munter, optimistisk, romantisk, lidenskabelig, gode talegaver, insightful, handle hurtigt, meget uafhængig og ofte tage en hurtig beslutning

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Hestens svagheder:
Temperamentsfuld, utålmodig, Arrogant, og uvillig til at erkende en fejltagelse,

Heste-tegnets symbolik
Symbolsk betydning af hesten: Hestesymbols betydninger går tilbage til forhistorien, hvor hesten har tjent mennesket i udviklingen, mobilitet og fleksibilitet, samt i produktivitet og landbrug, hvor hesten er langt den største bidragyder til forbedring af civilisationen.
På grund af Hestens naturlige tilhørighed med mennesket i både arbejde og kunst, har Hesten et specielt forhold i historien og rangerer højt i hæder, ærbødighed og symbolik.
Som et af symbolerne i den kinesiske dyrekreds sidestilles hesten med  kærlighed, udholdenhed, hengivenhed og stabilitet.

Hestens generelle karaktertræk:
Personer, der er født i Hestens år, er en uafhængig og sikker person og har normalt et imødekommende smil for både gamle venner og nye bekendtskaber. 

Hesten trives i et livligt selskab, og udover at være en selskabelig følgesvend, er den en veltalende og inspirerende taler. 
Hesten foretrækker sociale aktiviteter, hvilket der kan medføre for mange omkostninger, der forhindrer den i at spare penge op.

Hesten kan lide at blive anerkendt for sine evner og er let at smigre, men den har også en ærlighed og ægte varme, som tiltrækker mange venner. 
Folk betror sig til Hesten, fordi den er interesseret i deres tanker og følelser, men den er så begejstret for den nye viden, at den har svært ved at holde på en hemmelighed.
Dette er ikke noget, der opstår af ondskab eller hævn, men nogen gange løber Hestens begejstring af med dem. 
Det samme kunne også ske, når Hesten inddrages i nye interesser eller projekter, hvor dens i sin iver for at påbegynde eller at organisere et projektet. Men støder Hesten på problemer, giver den let op, og er tilbøjelig til at skifte interesse. 

Hesten er inspireret af ideer og har en tendens til at handle på dem her og nu, men der er en fare for at den er for impulsiv og ikke giver sig tid nok til tænkte sig om. På denne grund menes Hesten normalt at have manglende ansvar.
Hestens personlige udstråling og dens begejstring skaber mange åbninger og muligheder, men der er tidspunkter, hvor det bevirker at den forlader planer halvfærdige. 
Hesten er altid parat til at give gode råd og kan være meget overbevisende, men dens tillid og ubekymrede tilgang, bevirker at man tvivler på den. 
Men de der kender Hesten godt og værdsætter den, er villige til at støtte den.
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Fem elementer -faser Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet, der påvirker deres grundlæggende personlighed.
Derudover er tilknyttet elementet, der tilhører fødselsåret, som har en sekundær påvirkning af, hvem man - er, kan og vil være, livsformål, karrierevej osv.

Hesten vil udover det faste element, hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.
Det kan således være en: Træ-hest - Ild-hest - Jord-hest - Metal-hest eller Vand-hest.

Under dit fødselsår kan du se hvilken af de kinesiske slangetyper du er, og ved at kombinerede elementernes energier i det faste og sekundære element kan du aflæse hvordan det vil påvirke dit liv

Hestens faste element er Ild:
Ild rettes altid opad, og dens energi ser ud til at aldrig slutter.
Ild er vedvarende og stærk, men den spreder sig også og vandrer let. 
Dem med ild som element har tendens til at være spændingssøgende, der strejfer fra det ene eventyrlystne øjeblik til det næste. 
Ild er ofte forbundet med varme, lidenskab og behovet for at skabe.
På bagsiden kan Ild imidlertid også relateres til aggression, utålmodighed og ødelæggelse. 
Ild kan ikke eksistere på egen hånd, men har brug for træets støtte for at kunne fortsætte med at trives.


De fem Hestetyper:
Træ-hesten som er født i 2014 eller 1954
Træ-hesten er god til at etablere gode forhold til andre. Ved mange lejligheder fungerer den ofte med en evne til kommunikation og koordinering.
Træ-hestens meninger og synspunkter bliver værdsat, og den lykkes som regel altid at løse sine opgaver på en sikker og fantasifuld måde.
Træ-hesten ønsker ikke at blive begrænset eller kontrolleret af andre, men i stedet for at leve et frit og uhindret liv.
Træ-hesten er hensynsfuld for sine venner, hvilket gør den meget populær.
Men tit er Træ-hesten så generøs, at det grænser til det tossegode, så den må passe på at andre ikke udnytter den.

Ellers er livet fuld af udfordringer, og Træ-hesten kan nå meget langt i livet.               

Ild-hesten som er født i 1966 eller 2026. 
Ild-hesten, har dobbelt ildtegn (ild er også hestens faste element) og er i besiddelse af et temperament, som skaber en af de stærkeste kræfter i den kinesiske dyrekreds.
Ild-hestens personlighed er mangesidet, og den kræver meget krydderi på hverdagen og mangfoldighed i sit liv.

En pompøs og stolt Ild-hest med et fremragende intellekt og en stor personlig magnetisme.
 Ild-hesten forsøger at skabe de ændringer, den ønsker gennem kraft og ren viljestyrke.

Ild-hesten er dog noget dristig og kan ikke acceptere andres meninger.
Den er heller ikke glad for at adlyde ordrer, og foretrækker selv at være chef.

Ild-hesten er meget følelsesladet, så den er nød til at lære selvkontrol i stedet for at gå sine egen veje. Hvis den kan acceptere andres meninger og lære at være tålmodig, vil den få succes.

Ild-hesten kan være noget barsk i sin væremåde, og går gerne lige til sagen i sine synspunkter.
Denne type hest er utrolig energisk, effektiv og fuld af drivkraft, men har ikke vedholdenhed.

Jord-hesten som er født i 1978 eller 1918
Jord-hesten er blid og ærlig, seriøs og jordnær. Den er mere rolig og hensynsfuld end nogen af de andre Heste.  
                   
For selv om Jord-hesten ikke har den kreative evne, gør dens solide og pålidelige arbejdsholdning, at den vinder tilliden fra sine venner.
Jordhestens arbejdsstyrke, optimistiske og godhjertethed, gør at den prøver at gøre sit bedste for at hjælpe sine venner og er klar til også at hjælpe andre.

Deres oprigtighed og deres stærke ansvarsfølelse, bringer dem også mange venner, og Jord-hesten vinder ofte anerkendelsen fra dens venner og dens chef.

Selvom Jord-hesten er utålmodig og begår fejl nogle gange, er den stadig elsket af folk omkring sig.
Nogle gange er Jord-hesten imidlertid for ubeslutsom, men den plejer at have heldet med sig i hvad den gør.

På grund af Jord-hestens respektfulde og høflige holdning til mennesker, seriøs og jordnær holdning til arbejde, har den et godt ry blandt mennesker.
Således ofte støttet og hjulpet af venner, kollegaer eller overordnede i karrieren, har Jord-hesten gode resultater i arbejde og liv.

Jord-hesten kan lide at overveje alle sider af et spørgsmål, før den handler. Den er god til at kommunikere med andre, så den er velegnede til job, indenfor kommunikation, dialog og konfliktløsning.

Det lykkeligste for dem, er at lære den gamle kultur og at udforske menneskers, organisationers og sociale normer.

 
Metal-hesten som er født i 1990 eller 1930
Metal elementets karakteregenskab står for fasthed, stivhed, vedholdenhed, styrke og beslutsomhed.
Metal-hesten er kontrollerende, ambitiøs, kraftfuld, da metal er meget stærk.
Den er selvhjulpne og foretrækker at håndtere deres problemer alene uden indblanding udefra.
Metal-hesten er godhjertet og ligetil. Den er klar til at hjælpe andre, hvilket er meget populært blandt dens venner.
Den har imidlertid en svaghed ved at være ligetil og siger tingene åbenlyst, og ikke pakker det ind, så Metal-hesten er sommetider uvidende om at have fornærmet nogen i en samtale.
Metal-hesten er modig, selvsikker og særdeles ambitiøs. Metal-hesten accepterer ikke kritikken fra andre eller påvirkes af den offentlige mening.
Men metal-hesten er nød til at være nøje opmærksomme på sin påvirkning af ​​humør og mental stress samt deres kølige personlighed, som kræver selvkritik, i hvert fald hvis de ønsker at omgås andre mennesker.
Dermed ikke sagt at Metal-hesten ikke føler og mærker, for det gør alle mennesker, men Metal-hesten er i stand til tage de objektive briller på og skubbe følelserne til side til senere.
Hvis Metal-hesten kan lære at samarbejde, og tage én ting ad gangen, vil den nå langt i livet, og få mange gode venner.

Vand-hesten som er født i 2002 eller 1942
Vand-hesten er den mest rastløse og eventyrlystne af Hestene.
Vand er repræsentativt for intelligens, visdom, fleksibilitet, blødhed og smidighed.
Denne rejseeventyrlystne type hest, kan være mere rastløs end de andre heste.
Men det er Vand-hestens store drøm at nå frem til ukendte steder, og opleve en anden kultur. Specielt hvis den kombinerer både arbejde, oplevelser og forkælelse

Vand-hesten er meget tilpasningsdygtig til ændringer og kan foretage omfattende justeringer uden at hæve øjenbrynene.

Men Vand-hesten har en tendens til at være ubeslutsom om følelsesmæssige problemer, så den skal være forsigtige med at håndtere følelsesmæssige problemer.
Vand-hesten har let ved at lades sig distrahere, og dette gør at den hopper fra den ene opgave til den anden, uden at tænke sig om.

Vand-hesten er ivrig efter at fremme dens sociale status og image og finder altid et sted i det hurtigt skiftende konkurrencedygtige samfund.
Vand-hesten er også altid munter og humoristisk og foregiver at være munter og morsomt, selvom den er deprimerede.
At være munter og beslutsom er de to elementer i dens succes.
Artikel fortsætter efter annonce
Annonce


Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Team - Hest, Hund, Tiger

Hesten - Hunden - TigerenHestens har den højeste grad af forenelighed med Hunden og Tigeren.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt. Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.


Disse tre tegn søger hinanden og er ligesindede i deres udøvelse af humanitære årsager.
Hver er en begavet orator og udmærker sig ved verbal kommunikation.
Forhold og personlig kontakt er af højeste prioritet, og hver enkelt søger deres intime soulmate.

Disse tre tegn (Tiger, Hest og Hund) følger slaget af deres egen rytme. De er idealistisk og impulsive, trodser uretfærdighed 
De er produktive, entusiastiske, uafhængige, engagerende, dynamiske og hæderlige.

Men hvis der kommer for meget ubalance i deres yin/yang elementer, kan de kan også blive oprørsk, uhyggelig, ophidset, hensynsløs, ængstelig. upålidelig splidagtig, stædig og egoistisk.  

Hestens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Hestens inkompatible dyretegn er Rotten , her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match

Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop


Andre arikler om:


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: