KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 15-Feb-2021  
 Art. 6.2.19.

Hundens år generelt

Hundens dyretegn Hundens tegn Årshoroskopet for Hunden, er en generel karakteristik af de personer der er født i Hundens år, samt hvordan Hunden agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn)
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Hunde-tegnets egenskaber:
Hundens karakter
Hundens generelle karakter
Hundens tilknyttet elementer
De fem Hunde-typer
Hundens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.Hundens karakter kort:
Det kinesiske navn for Hund:  Gau 狗
Hundens faste polretning er: Yang 阳
Hundens faste element er: Jord (Tu) 土
Hunden har den ellevte position i den kinesiske dyrekreds:  Xu 戌

Hundens gode forhold til andre dyretegn: Tigeren og Hesten.
Hundens dårligste forhold til andre dyretegn: Dragen.
Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance, er Hundens styrker:
Trofast, generøs, ærlig, uselvisk og særdeles loyal.
Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Hundens svagheder:
Bekymret, pessimistisk og noget fraværende og reserveret. 

Hunde-tegnets symbolik
Hunde har gennem historien været menneskehedens mest loyale venner.
Siden oldtiden har mennesker tæmmet hunde for at være til gavn for sig selv. Hunden har været brugt af mennesker til at fange bytte, beskytte deres hjem, beskytte landbrugsjord, hjulpet med at samle en flok af for eksempel; geder, køer, får og heste.  Hunden er ikke kun menneskers nærmeste partnere, men også menneskers mest loyale partnere.
Under ingen omstændigheder vil hunde forråde deres herrer. Naturligvis har hunden vundet menneskehedens tillid med sin loyalitet.
Hundens medfødte egenskaber:
Et af de stærkeste instinkter er Hundens jagtadfærd.
Hunden er i stand til at forsvare sig selv og flokken mod alle farer.
Hundens instinktadfærd er evnen til at holde sammen, være social og samarbejde.
Hunde i en flok gør det de er bedst til. Den der er bedst til at finde vej, vil lede flokken mod byttedyr. Den der er bedst til at nedlægge et bytte, vil føre angrebet osv.
Hunden har, for mennesket, altid været værdsat som en loyal ledsager.
En hund symboliserer generelt intuition venskab, loyalitet, gavmildhed, vagtsomhed,
beskyttelse og trofasthed.


Hundens generelle karaktertræk:
Hunden er den mest sympatiske af tegnene er meget elskelige og yderst imødekommende for andres behov.
Hunden har en ærlig og modig natur, klar til at kæmpe for en værdig sag eller at forsvare venner i vanskeligheder.

Hunden er følsom over for andre og har en instinktiv forståelse for deres situation, især hvis de har været udsat for en uretfærdighed, hvor hunden har evnen til at indleve sig i situationen, som om den selv havde været i deres sted. 

Hundens faste element er Jord, hvilket gør at den har, praktisk sans, tilstedeværelse, en der lever i nuet, er realistisk og bevarer benene på jorden.
Hundens venner værdsætter denne egenskab, hvorfor de ofte viser hunden tillid og loyalitet, og de ved, at de kan stole på at hunden holder et løfte.

Hunden kan have en tendens til at blive for besiddende og meget beskyttende.
Fordi den har svært ved at håndtere sine følelser og udtrykke sig på en konstruktiv måde, kan hunden have en tendens til at blive lunefuld, utålmodig og bister.

Ofte kan en hund betragtes som kold for nogen, den ikke er tæt på, men hunden er faktisk bare på vagt og ikke helt sikker på, hvordan den åbner sig følelsesmæssigt over for andre.

Desværre er Hunden tilbøjelig til at bekymre sig for meget. Den kan lide at være godt forberedt på tingene, men undertiden har hunden en tendens til at være overdrevent bekymret, og kan se meget pessimistisk på tilværelsen.
Ofte er disse bekymringer helt grundløse, og som regel er det hunden selv, der er skyld i dem.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Fem elementer -faser
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet, der påvirker deres grundlæggende personlighed.
Derudover er tilknyttet elementet, der tilhører fødselsåret, som har en sekundær påvirkning af, hvem man - er, kan og vil være, livsformål, karrierevej osv.

Hunden vil udover det faste element, hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.
Det kan således være en: Træ-hund - Ild-hund - Jord-hund - Metal-hund eller Vand-hund.

Under dit fødselsår kan du se hvilken af de kinesiske hane-typer du er, og ved at kombinerede elementernes energier i det faste og sekundære element kan du aflæse hvordan det vil påvirke dit liv

Hundens faste element er jord-elementet.
Kineserne mener, at Jord-elementet er forbundet med egenskaberne tålmodighed, tankevækkelse, praktisk, hårdt arbejde og stabilitet.
Generelt er mennesker født med Jordelementet kendt for at være uhøjtidelige og ærlige. Dette element giver dem en stærk følelse af stabilitet og integritet.

De fem Hunde-typer:
Træ-hunden som er født i 1994 eller 1934
Træ-hunden, er ærlig, pålidelig og hensynsfuld, og den kommunikerer ofte med andre på en velopdragen måde.
Træ-hunden er solid og stabil som et egetræ og har meget faste principper og en pålidelig, stabil karakter.

Folk vil kunne lide at arbejde med træ-hunden på grund af dens medfødte omsorg for andre menneskers velfærd, og ønske om at gøre andre glade.
Da træ-hunden ikke er så uafhængige som de øvrige mennesker med hunden som deres kinesiske tegn, foretrækker den at arbejde i teams og høre til grupper.
Træ-hunden kan give dens potentiale fuldt spil, hvis det er et arbejde, der kræver tålmodighed og vedholdenhed.

Ild-hunden som er født i 2006 eller 1946.
I den kinesiske tankegang anses ildens egenskaber for at være både et skabende og et ødelæggende element. Dette kan igen give sig udslag i positive og negative konsekvenser.

Ild-hunden generelt
Ild-hunden er ligetil, generøs og trofast.
Ild-hunden er blandt de mest populære af hundetyperne. Den er særdeles udadvendt, og har let ved at skabe mange venskaber.

Ild-hunden kan lide at deltage i alt, hvad der foregår omkring den, og er mere tilbøjelig til at tage risici med et naturligt træk på eventyr og spændende nye udfordringer.

Når tingene går i hårknude, er ild-hunden måske ikke så godt forberedt, og bliver let rystet af modgang.
Når ild-hundens venner er i problemer, er den sympatisk og hensynsfuld, men vil ikke handle straks, den vil overveje sagen og tilbyde hjælp på det mest passende tidspunkt, hvilket viser, at ild-hunden er meget forsigtig.
Mens de andre hunde-typer ikke kan lide at være langt væk fra hjemmet og håndtere det ukendte, elsker ild-hunden at rejse og eksperimentere.

Det kan være vanskeligt for ild-hunden at slå sig ned og have et roligt liv. En stor ting ved dette elements indflydelse over ild-hunden er, at det reducerer hundens berømte pessimisme.

Jord-hunden som er født i 2018 eller 1958

Jordhunden i et nøddeskal:
Kvaliteter: Trofast, praktisk og pålidelig;
Udfordringer: Sarkastisk, skeptisk og rastløs;
Hemmeligt behov: Den ønsker, at den kunne være mindre bundet til visse følelser;
Råd: Den bør forstå, at nogle af dens krav er overdrevne.

Den, der er født i året med jordhunden, er mere tillidsfuld og mere loyal end de andre.
Jord-elementet handler om at være stabil, have sund fornuft og en stabil karakter.

Dets formål er at holde alt i orden og pleje. Faktisk er Jord-elementet det mest moderlige og plejende element i den kinesiske stjernetegn. For ikke at nævne, hvor meget fred og ro det inspirerer.

Jord-hunden tror på livsfilosofien om at bane deres egen vej på en jordnær måde. Før den forpligter sig til noget, analyserer den omhyggeligt situationen, men vær sikker på, at hvis den tager en beslutning, så vil den holde sig til den.

Jord-hunden er hårdtarbejdende og meget pragmatisk og kan organisere sig meget godt, Der er ingen mere traditionelle og sammensatte end jord-hunden, og den er i stand til at tage de kloge beslutninger.

Metal-hunden som er født i 1970 eller 1910

Metalelementets indflydelse
Metalelement giver dem, der er født i Hundens år, en sulten efter kraft og styrke.  
Med en stålsat vilje vil denne hund vil give alt, hvad den har i sig og kæmpe for dens idealer eller  for noget, den har forpligtet sig til.
Metal-hunden har en ædel sjæl og høje principper. Den tror på mennesker og vil kæmpe for deres idealer.

Metalhunden generelt
Metal-hunden er klar til at hjælpe andre, hvilket nogle gange kan give dem problemer, hvor den kan blive for overbeskyttende eller besiddende.
Med stærk etik og moral vil de kæmpe for retfærdighed og vil have, at andre er lige så principfast og ædel som den selv er.

Selvtilliden er altid i top, og den tøver ikke med at sige, hvad den mener uden at bekymre sig om, hvem den kan skade.
Når tingene ikke går som metal-hunden vil have det, fremhæver metal-elementet, at den bliver vred og irriteret.

Metal-hunden begynder at kigge rundt efter, hvem der muligvis bærer ansvaret og får skylden, og den giver ikke op før årsagen er klarlagt.
Metal-hunden har et behov for at bringe retfærdighed i en urimelig situation.

Vand-hunden som er født i 1982 eller 1922
Vand elementet er: følelser, sensitiv, humørskift, intuitiv, nærtagende.
Styrke: fantasifuld, samværs- og familieorienteret, holistisk  
Vand udgør omkring 70 pct. af et menneske vandet og er altafgørende for et menneske velbefindende.
Sammen med hundens faste element jord udgør vand-hunden et holistisk menneske, der er god til at begå sig i de fleste cirkler og har let ved at tilpasse sig.
Vandelementet påvirker den, ved at den bliver mere fleksible og åben. Dens mere åbne natur giver også vandhunden mulighed for at lytte til og acceptere andres synspunkter.
Vandhunden er et ligefremt menneske, der nyder at kommunikere med dens venner, kolleger og kære.
Vandhunden fungerer godt med mennesker, opretholder meget retfærdige synspunkter

Den er venlig og udadvendt. Den har gode talegaver, og forstår at bruge dem. Den er grundig og pligtopfyldende i alt, hvad den gør.

Undertiden tænker den lidt mere på andre end på sig selv, sådan at forstå, at den ikke er særlig god til at passe på sine penge.
Den er overordentlig generøs mod sine nærmeste, og sørger altid for, at de ikke mangler noget som helst.

Vandhunden er også mere åbne for andres meninger. Når den afbrydes, bliver den ikke så gale som andre hunde, og dette vil bringe den mange venner.              

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Team -Hunden, Tigeren, Hesten


Hunden-Tigeren-HestenHunden har den højeste grad af forenelighed med Tigeren og Hesten.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt.
Hunden hører til samme harmoniske trio som Tigeren og Hesten.
Denne gruppe er en livlig og ædel-tænkende gruppe, de arbejder usædvanligt godt sammen, for at kæmpe for en agtværdig sag, de tror på.   

Individuelt vil Hunden værdsætte Tigerens stærke tendenser, mens Tigeren værdsætter at Hunden står fast på sit grundlag, som Hunden insisterer på.

Mens hestens og hundens har kontrastfulde arbejdsformer, hvor førstnævnte er meget impulsiv og sidstnævnte meget nede på jorden, er de begge meget elskelige mennesker der vil være i stand til at rumme hinanden.

Hundens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Hundens inkompatible dyretegn er Dragen, hvis magtfulde natur måske er lidt for overvældende for Hunden.
Her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.  
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match

Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop


Andre arikler om:


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: