KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 10-Feb-2021  
 Art. 6.2.23.

Oksens år generelt

Årshoroskopet for Oksen, er en generel karakteristik af de personer der er født i Oksens år, samt hvordan Oksen agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Rottetegnets egenskaber:
Oksens karakter
Oksens generelle karakter
Oksens tilknyttet elementer
De fem Oksetyper
Oksens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn
Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 
Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.

Oksens karakter kort:
Det kinesiske navn for Oksen er: Niu 牛.
Oksens faste polretning er: Yin 阴
Oksens faste element er: Jord 土
Oksen har den anden position i den kinesiske dyrekreds: Chou 丑
Oksens bedste forhold til andre dyretegn: Slangen og Hanen.
Oksens dårligste forhold til andre dyretegn: Geden.

Hvis dit dyretegn er i balance er Oksens styrker:
Pålidelig, rolig, metodisk, tålmodig, hårdtarbejdende, ambitiøs, konventionel, stabil, beskeden, logisk, beslutsom, ihærdig og særdeles udeholdene.
Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Oksens svagheder:
materialistisk, trodsig, krævende, stædig egenrådig, dårlig taber, konservativ, kan være ret så hovmodig.

Okse-tegnets symbolik
Oksen spiller en meget vigtig rolle i folks liv. Uden oksens hårde arbejde i landbruget kunne det menneskelige samfund ikke gøre så hurtig fremgang.
Idet oksen handler langsomt, men har en stærk vilje og er flittig, har de mennesker, der er født i oksens år, også denne slags natur.
Ligegyldigt hvor forfærdelige omgivelserne er, og hvad andre mennesker siger, går de normalt frem for at gøre ting trin for trin for at blive afsluttet til sidst.

Oksens generelle karaktertræk:
For dig der er født i Oksens år, har du en rolig og stabil karakter, du har udholdenhed, arbejder hårdt og meget samvittighedsfuldt, ordet dovenskab, findes ikke i dit ordforråd, fordi når du har lavet en forpligtelse, holder du dine ord.

Oksen er en yderst forsigtig personlighed, og i alle aspekter af livet kan den lide at træde forsigtigt - hvad enten den får nye venner, går ind i et forretningspartnerskab eller simpelthen køber noget. Den vil sandsynligvis overveje længe over alle fordele og ulemper ved en situation og først derefter tage en beslutning. 
Oksen har brug for fred og ro til at arbejde gennem sine tanker, og når den har bestemt sig for et mål, er det svært for den at blive overbevist om noget andet.

Oksens planer og ideer er bygget på fast grund, den lader dig ikke duperer af ”smarte ”eller urealistisk ordninger og denne logiske tilgang, betaler sig ofte på lang sigt.

Underneden den rolige ydre, kan Oksen dog være stædig som en okse, og hvis den presses mod sin vilje eller tvinges til at ændre sin holdning, kan den udvise et temperament og kan eksplodere med eftertryk.

Oksen er derefter nød til at være alene for at genvinde din fatning, og andre mennesker rådes til at holde klar afstande fra dig i løbet af denne afkølingsperiode.

Oksen er ikke ekstravagant, og tanken om at leve af kreditkort eller have gæld gør den nervøs - ja, muligheden for at tage en stor risiko kan forårsage mange søvnløse nætter.

Oksen er ærlig og oprigtig, og tanken om snyd og korruption i en forretningsmæssigt præget verden er usmagelig for den, personer født i oksens år, er sjældent drevet af udsigten til økonomisk gevinst.

Oksen er afholdt på grund af sin ærlighed og tålmodighed, og sine nære venner sætter pris på Oksens faste og kompromisløse principper. Men at den er af og til, virker lidt indadvendt og på vagt over for nye tendenser, selvom alle nu og da opfordrer dig til at prøve noget nyt.

Når Oksen føler sidig sikker i sit miljø, er den social og afslappet, men undertiden kan en mørk sky svæve over den og den påtager sig verdens bekymringer, og grubler over de problemer som den kan se og prøver at finde løsninger.
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce


Element også kaldt for fase:
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet. Plus elementet fra dyretegnets år, der er hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand, hvilket giver fem Okse typer. Fem elementer -faser

Oksens faste element er jordelementet.
Generelt er mennesker født med det faste Jordelement kendt for at være uhøjtidelige og ærlige. Dette element giver dem en stærk følelse af stabilitet og integritet. Jordoksen er meget pålidelige, og man kan være sikker på dens loyalitet, hårde arbejde, sund fornuft og praktisk tilgang til at få det bedste ud af enhver situation.
De positive kvaliteter ved elementet Jord viser sig ved, at Oksen er:
fredelig, sympatisk, metodisk, tålmodig, støttende, objektiv og logisk.

De negative kvaliteter ved elementet Jord viser sig ved, at Oksen er:
langsom, konservativ, meget forsigtig, besiddende og stædig.

De fem Oksetyper:
Vær opmærksom på, om du er født i dagene før eller efter det kinesiske nytår det pågældende år. Hvis fødselsdagen er mellem 20. januar og 20. februar, skal det kontrolleres nærmere, hvilket tegn man tilhører.
Find dit kinesiske fødselsår her

Vand-oksen som er født i 1973 eller 1913
, har et skarpt og kritisk hoved, er mere realistisk end idealistisk, i forhold til de andre Okse typer.
Selvom Vand-oksen er realistisk, er den rimeligt fleksibel og modtagelig for nye ideer, og er villig til at få andre med i sine planer og projekter. Vand-oksen har et moralsk værdisæt med en stærk følelse af retfærdighed, og stiller store krav til sig selv og sine nærmeste.

Træ-oksen som er født i 1985 eller 1925, har traditionelle værdier, opfører sig værdigt og med autoritet, og er den fødte ledertype.  Dens selvtillid er stor, og den kan være temmelig direkte, når den siger hvad den mener. Den er følsom og venlig, men der også grænser for venligheden, og hvis den føler sig provokeret, har den let ved at eksplodere. Heldigvis går dette hurtigt over, og du glemmer hurtigt den slags episoder.
Træ-oksen er samtidig særdeles ambitiøs, betragtes som modig, uselvisk og nøgternt. Den er mere socialt aktiv end de andre Okser, og har en bedre holdånd end de andre af sin art.

Ild-oksen som er født i 1997 eller 1937. Elementet af ild styrker oksens evne til selvkontrol og skaber en afgørende karakter. Som et resultat kan en sådan okse være stærkere og mere stolt end andre okser. Den berømmelse og anerkendelse, som Ild-oksen kan få fra de sociale netværks eksponeringer, er meget vigtig for dens velbefindende. Ild-oksen er dynamisk og produktiv, men skal sikre, at dens stolthed ikke fører til at tage dårlige beslutninger mod mennesker, der elsker og støtter den.

Jord-oksen som er født i 2009 eller 1949:
Jordelementet påvirker først og fremmest ved det man kan kalde det jordnære. Her vi ude det sikre, det klippefaste, hvilket giver sig udslag i at personligheden er præget af at man er stabil, jordnær, oprigtig, tryghedssøgende og beskeden. Personen passer meget på sin familie, sine venner, sin opsparing etc.
På trods af et tilsyneladende langsomt arbejdstempo, har jord-oksen en tålmodighed, stabilitet og udholdenhed, der giver en effektivitet der vedvare, selv når det er tid til at give op, arbejder den videre.
Jord-oksen kan ikke lide forandring og kan reagere gevaldigt på nye forandringer ved at gå i forsvars position og blive kontrollerende.
Jord-oksen godt kan lide tingene som de er, og modstår generelt ændringer, især når noget ser ud til at være ude af deres kontrol.

Metal-oksen som er født i 2021 eller 1961. Denne Okse er stærk, og ved altid hvad den vil.
Når den taler, er det vedholdende, og normalt med stor klarhed.
Den er sej, og står fast på sine meninger, og er ikke bange for at sige sine meninger.
Metal-oksen er en person, som helst arbejder på egen hånd, og bryder sig ikke om at have nogen over sig, og trives sjældent i erhverv, hvor hierarkiet er for stærkt.
Men en ting er sikker: den er ærlig og pålidelig, og lover aldrig mere end den kan holde.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Oksens dyretegn har den højeste grad af forenelighed med Slangen og Hanen.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt.
Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.
De tre kompatible dyr

Slangen er berømt for sin visdom, mens oksen er fremragende til at implementere den visdom i den virkelige verden. Hanen bringer pålidelighed og farve til planerne. Deres intelligens og godhjertethed beundres meget af andre omkring dem.
Disse tre sjælkammerater erobrer livet gennem udholdenhed, anvendelse og en adstadig ophobning af energi.
Selvom de tre dyr hvert har principfaste meninger og synspunkter, er de geniale i kunsten om at lave en grundig planlægning.
De er hårdtarbejdende, diskrete, beskedne, flittige, velgørende, loyale, punktlige, filosofiske, tålmodige og godhjertede individer med høje moralske standarder.
Men hvis der kommer for meget ubalance i deres yin/yang elementer, kan de også blive selvretfærdige, forfængelige, kritiske, fordømmende, fantasiløse, snæversynede, smålig og pessimistiske. .

Oksens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Oksens inkompatible dyretegn er Geden, her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match

Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop


Andre artikler om: Andre artikler om:


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: