KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 13-Feb-2021  
 Art. 6.2.25.

Slangens år generelt
TigerenTiger tegn Årshoroskopet for Slangen, er en generel karakteristik af de personer der er født i Slangens år, samt hvordan Slangen agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).

På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.
Nedenstående kan du læse mere om Slangetegnets egenskaber:
Slangens karakter
Slangens generelle karakter
Slangens tilknyttet elementer
De fem Slangetyper
Slangens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 
Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.Slangens karakter kort:
Det kinesiske navn for Slange: Shé 蛇
Slangens faste polretning er: Yin 阴
Slangens faste element er: Ild (Huo) 火
Slangen har den sjette position i den kinesiske dyrekreds:  Si 巳
Slangens bedste forhold til andre dyretegn: Hanen og Oksen.
Slangens dårligste forhold til andre dyretegn: Grisen.
Læs mere under kompatible dyretegn


Hvis dit dyretegn er i balance er Slangens styrker:
Rolig, betænksom, medfødt med sjette sans, modig, fremragende indsigt og stærk dømmekraft og tilpasning;

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Slangens svagheder:
Ugidelig, mistænkelig, forfængelig, reserveret og utilnærmelig.

Slange-tegnets symbolik
Slangen og dens komplementære tegn, Dragen, deles om Mystik­kens Hus; men hvor Dragen er den strålende magiker, er Slangen den stille mystiker.
Men skønt Slangen har mange af de samme eksotiske egenskaber som Dragen, er den mere tilbageholdende og raffineret, indsmigrende snarere end udadvendt.

Med hensyn til smag og stil beundrer Slangen faktisk det raffinerede og foretrækker elegance frem for dristige farver.
Til Slangens mystik hører der imidlertid hemme­lighedskræmmeri; og Slangen går meget op i komplotter og mod­komplotter, skandaler og korruption; på kinesisk betyder udtrykket »lang slange« »intrige«. På plussiden må det nævnes, at Slangen betragtes som den, der vogter skatte.
Der er faktisk kinesere, der betragter det som uhelds­varslende at dræbe en slange, der kommer ind i huset, da den kan tænkes at bringe held.

Slangens generelle karaktertræk:
Generelt bestemmer Slangens faste Ild-element en meget stærk følelse af selvtillid, lederskab og en stærk personlighed.
Personer, der er født i Slangens år, er en intelligent og videbegærlig person, som stimuleres af tankevækkende debatter og interessante samtaler, men hvis en samtale bliver ensformigt kommer Slangens opmærksomhed hurtigt på tankeflugt.


For det meste er Slangen et rolig og behagelig af væsen, og foretrækker livets rolige og fredelige sider.
Den ynder at tage det med ro i alt hvad den foretager sig, og den lever virkelig efter ordsproget ”Hastværk er lastværk”.

Slangen kan tit virke noget ensom, fordi den er reserveret, og sætter pris på fred og ro, den synes at det er besværligt at tage initiativ til at snakke med andre.


Det er usandsynligt, at Slangen vil deltage i en tom snak om vejret og maden, o.l., den foretrækker i stedet at fokusere på nye idéer og intelligente diskussioner. 
Når Slangen finder et bestemt emne stimulerende, giver den ofte usædvanlige og udfordrende bidrag. 


Slangen rummer et stærkt jagtinstinkt, den er god til at tage en bedømmelse af situationer og være opmærksomme på nye muligheder, så når den har en idé, vil Slangen forfølge den vedholdende og energisk. 


Ofte stoler Slangen så meget på sin egen dømmekraft og intuition, at den undlader at lytte til en konstruktiv rådgivning, men hvad der virkelig forstyrrer den, er tanken om at den faktisk har taget fejl. 


Slangen er ikke bange for at arbejde, men det er Slangens natur at gå i dvale om vinteren. Den kan kun blive ved med at være energisk, hvis den indimellem får ladet op. 
Slanger går faktisk ikke i dvale, men snarere bliver de mindre aktive. For slangepersonen sker det ved at den trækker sig ind i en mere privat verden, for at forfølge sine hobbyer og nyde livets luksusforbrug. 


I sin dvaletilstand kan Slangen virke noget slap og ugidelig, men det er kun til den er blevet ladet op.  
Det siges, at slangen, der i gamle dage blev slangen kaldt ”for den lille drage” vågner op fra sin lange dvaletilstand og kryber ud af hulen på den tredje dag i den tredje måned i den kinesiske månekalender; derfor er den dag kendt som " Dragen rejser sig dagen ".


Her bliver Slangen engageret, handler hurtigt og overbevisende, og er meget energisk i hvad den laver. Med et køligt og nøgternt overblik handler den beslutsomt, og spilder sjældent tid eller energi på projekter, der mangler substans. 


Slangen vælger sine venner med omhu, og når mennesker først er hans / hendes venner, er Slangen villig til at dele sorg og lykke med dem. Slanger beskytter sine udvalgte venner meget som værdifulde ejendele.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet, der påvirker deres grundlæggende personlighed.
Derudover er tilknyttet elementet, der tilhører fødselsåret, som har en sekundær påvirkning af, hvem man - er, kan og vil være, livsformål, karrierevej osv.
Fem elementer -faser

Slangen vil udover det faste element, hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand.
Det kan således være en: Træ-slange - Ild-slange - Jord-slange - Metal-slange eller Vand-slange.

Under dit fødselsår kan du se hvilken af de kinesiske slangetyper du er, og ved at kombinerede elementernes energier i det faste og sekundære element kan du aflæse hvordan det vil påvirke dit liv

Slangens faste element er Ild:

Generelt bestemmer Slangens faste Ild-element en meget stærk følelse af selvtillid, lederskab og en stærk personlighed.
Slangens faste ild-elementet vil blive set og hørt, den vil være aktiv, social og selvsikker.


De fem Slangetyper:
Træ-slangen som er født i 1905 eller 1965 eller (2025)
Eftersom elementet er træ, er Træ-slangen af natur særdeles venlig, og har forståelse for andre og deres synspunkter.
Træ-slangen har tit mange beundrere, på grund af deres positive holdning. Træ-slangen er meget opmærksom på sine manerer, og den er meget forsigtig. Så det er let for den at få venner, og den har ofte mange intime venner på grund af dens gæstfrihed.


Træslanger lægger vægt på orden, så den foretrækker at leve i det pæne og elegante miljø. Træ-slangen er begavet og har potentiale i den kreative- og akademiske verden.


Træ-slangen føler ofte, at den er anderledes end andre, så den foretrækker at blive venner med de såkaldte betydningsfulde mennesker.  
Måske skyldes det, at de lægger stærk vægt på pænhed, og de synes, at de lurvede klædte mennesker, er under dens niveau.
Eller måske gør dens anderledeshed, at de bliver stemplet som snobber og stræbere.


Træ-slangen har en gave til at værdsætte kunsten og er fyldt med stor kreativitet. Den har også en raffineret smag og ved, hvordan den kan skelne gode kunstværker fra dårlige.
Derudover er Træ-slangen Yin typen og dermed passiv, og ikke den handlekraftige Yang type, så den er nød til at blive opmuntret af dens venner for at få succes.


Med hensyn til arbejde støder Træ-slangen ofte på mange vanskeligheder og finder det vanskeligt at starte. Heldigvis løser den problemerne med andres samarbejde.
Slanger skifter ham, hvilket bevirker at Træ-slangen altid har mange ændringer i dens karriere, såsom jobpositioner og deltidsjob. den er nødt til at gribe muligheden for at vise dens talent.Ild-slangen som er født i 1977 eller 1917. 
Med slangens faste element Ild og med Ild i sit fødselsår, er det en intens og kraftfuld Slange.
Ild-slangen er pågående, udadvendt og energisk. Ild-slangen har både visdom og indsigt, den kan tænke hurtigere og observere mere tydeligt, end de andre slanger..
Ild-slangen har dog ingen tålmodighed og udholdenhed, og den søger konstant forandringer.


Det er meget vanskeligt for Ild-slangen at slå sig ned, fordi den har brug for ændringer, og har ikke nogen tålmodighed over for de almindelige mennesker, som sjældent ændrer sig.
Tit ved Ild-slangen hvad den vil, allerede i en ganske ung alder, den er ærgerrig og selvsikker, og tøver aldrig med at sige sin mening.
Ild-slangen har let ved at vinde andres respekt og støtte med sin faste og bestemte optræden. Ild-slangen er frygtelig mistænksom af natur og har kun fuld tro på sig selv.
Den er for hurtig til at kritisere og fordømme. Nogle gange isolerer Ild-slangen sig med en lukket kreds af venner og rådgivere og isolerer sig dermed, fra omverden, uden at vide det.
Selvom Ild-slangen måske går ind for åbne fora for at opsøge eller vurdere flertallets synspunkter, kan den være direkte nådesløs mod dem, den ikke kan lide.
Ild-slangen holder af forandringer, og vil flere gange i livets løb forandre sig til det uigenkendelige.

Jord-slangen som er født i 1989 eller 1929
Jord-slangen er jordnær, men alligevel en charmerende og morsom.
Jordslangen er samvittighedsfuld og pålidelig i sit arbejde, og ret så kræsen er den egentlig også. Den går løs på opgaverne på en nøgtern og fornuftig måde.
Den varme og spontane variation af slangen, vil medføre loyale og oprigtige venner, der ofte bliver til livslange venskaber.
Men hvis Jord-slangens venner viser illoyalitet, vil Jord-slangen føle sig såret og aldrig tilgive eller glemme det.

Jord-slanger ved, hvordan de begrænser deres følelser roligt og rationelt.
Her er en slange, der kender sine grænser, og som vil være forsigtig med at disse grænser ikke overskrides.
Jord-slangens familie står i særlig høj kurs, og den gør alt hvad der står i sin magt for at glæde den.

Metal-slangen som er født i 2001 eller 1941
Metal- slangen er begavet med magt og intelligent, og den mangler aldrig mod, den er viljestærk og optræder helst på egen hånd.
Denne Slange-person kan godt lide at bevæge sig hurtigt og roligt. Metal-slangen vil etablere sig i en solid position, før man har en chance for at stoppe den.

Metal-slangen er god til at få øje på alle muligheder, og arbejder hårdt for nå sine mål, med imponerende gåpåmod og præcision.
Metal-slangen kan være generøs og samarbejde med andre, men er altid på vagt.

Metal-slangen er kræsen når det gælder valget af sine nærmeste venner, og kan være overordentlig generøs over for dem, du holder af. Selvom det er naturligt at Metal-slangen hjælper sine venner, forventer den også at blive belønnet med tillid.

Vand-slangen som er født i 2013 eller 1953
Ligesom vand siver gennem næsten enhver barriere, således vil Vand-slangen, have en omfattende indflydelse gennem dens dybe indsigt.

Vand-slangen besidder stærk personlig udstråling, og er særdeles nysgerrig angående verden omkring sig.
Men en stærk selvtillid kan nu også blive deres svaghed, og en hindring for deres succes.

Vand-slangen har mange interesser, og har sans for detaljer, er god til at udtrykke sig roligt og behersket, og har karakterstyrke til at nå sine mål i livet.
Med hensyn til karrieren skal Vand-slangen først identificere situationen, inden den beslutter at investere. Den bliver tit en specialist inden for det område den har valgt.
Desuden har Vand-slangen stor respekt for og kærlighed til sin familie, den gør alt hvad det skal være for sine nærmeste, og kan være meget selvopofrende.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

Team - Slange, Hane, Okse

Slangen-Hanen-OksenSlangens dyretegn har den højeste grad af forenelighed med Hanen og Oksen.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt. Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.
Disse tre er standhaftige og målrettede.
Hvis du vil få opgaven gjort, skal du ringe til en - eller alle tre! - af dem.
Dette er dyretrioen, der erobrer gennem ren udholdenhed, for deres udholdenhedskræfter er uovertruffen.

De er intelligente og har tendens til uendelig tålmodighed - ingen hyppige udbrud af raseri med disse tre!
Slangen er berømt for sin visdom, mens oksen er fremragende til at implementere den visdom i den virkelige verden.
Hanen bringer pålidelighed og farve til planerne og rutinen, som denne trio sætter ud for sig selv.

Deres intelligens og godhjertethed beundres meget af dem omkring dem.

Men hvis der kommer for meget ubalance i deres yin/yang elementer, kan dette team i sin negativitet, også være egoistiske, intolerant, pedantisk, selvretfærdige og dømmende.

Slangens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Slangens inkompatible dyretegn er Grisen , her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.

Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.
.
Partnerhoroskop - Partner match

Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop
Andre arikler om:
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: