KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 11-Feb-2021  
 Art. 6.2.26.


Tigerens år generelt

Tigeren
Tiger tegn Årshoroskopet for Tigeren, er en generel karakteristik af de personer der er født i Tigerens år, samt hvordan Tigeren agere over for- og sammen med andre mennesker (dyretegn).
På kinesisk kaldes et horoskop eller stjernetegn for shengxiao 生肖 (sheng betyder fødselsåret, xiao betyder lighed). En persons shengxiao, er derfor egenskaber fra det tilknyttet dyr.  
Shengxiao anses for at være af stor betydning ikke alene for mange kinesere, men i hele Asien og oversøiske asiater.

Nedenstående kan du læse mere om Tigertegnets egenskaber:

Tigerens karakter
Tigerens generelle karakter
Tigerens tilknyttet elementer
De fem Tigertyper
Tigerens forenelighed og uforenelighed med de andre dyretegn

Det kinesiske årshoroskop
En af de faktorer, der påvirker en persons egenskaber, er fødselstidspunktet og de elementer (træ, ild, jord, metal, vand) der er tilknyttet fødselstidspunktet og året.

Foruden dit dyretegn for dit fødselsår, har du også et dyretegn for din fødselsmåned (dit indre dyr), din fødselsdag (dit sande dyr) og din fødselstime (Dit hemmelige dyr). 

Tidspunktet er opdelt i de såkaldte fire søjler: år, måned, dag og time, der samlet udgør et personligt horoskop.
Interaktionen mellem de 4 søjlers, elementer og tidsperioden, kan benyttes til at fortælle om personene karakter, dets potentiale, dets helbred og højdepunkter i livet etc.
Læs mere om de fire søjler her

Nogle af de andre påvirkninger, der kommer i spil, er de fem elementer og yin / yang-dualiteten, som du også kan læse mere om, se menu længere nede på siden.


Kinesisk astrologi og horoskop, er i overensstemmelse med naturens verden og den naturlige orden.
Denne filosofiske tankegang repræsenteres ved hjælp af de tolv dyretegn, de fem elementer (Træ, jord, vand, ild og metal) samt yin & yang.
Disse tre grundelementer (dyr - elementer - Yin Yang), påvirker dit dyretegn, og ethvert levende væsen må tilpasse sig sine omgivelse, og må underkaste sig naturens tilbøjelighed til at skabe balance og stabilitet.
Meget af kinesisk filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge relationer med det naturlige.


Tigerens karakter kort:
Det kinesiske navn for Tigeren: Hu 虎.
Tigerens faste polretning er: Yang 阳
Tigerens faste element er: Træ (Mu) 木
Tigeren har den tredje position i den kinesiske dyrekreds: Yin 寅  
Tigerens bedste forhold til andre dyretegn: Hesten og Hunden.
Tigerens dårligste forhold til andre dyretegn: Aben.
Læs mere under kompatible dyretegn

Hvis dit dyretegn er i balance er Tigerens styrker:
Stærk, modig, ærlig, loyal, fantasifuld, opfindsom, ambitiøs, gode leder-egenskaber.

Hvis dit dyretegn kommer i ubalance er Tigerens svagheder:
Rastløs, impulsiv, oprørsk, egenrådig, hidsig og til tider direkte voldsom, ikke særlig let at samarbejde med.

Tiger-tegnets symbolik
Tigeren spiller en stor rolle i kinesisk folketro. Dens vildskab og styrke kan skræmme onde ånder, og dens billede blev ofte klæbet op på husene for at skræmme sygdomsdæmonerne bort, og på retsbyg­ninger for at bortvende korruptionens eller uretfærdighedens ånder.
Små drenge fik Tigerkostumer og Tigermasker der blev tilegnet Tiger­guden, så de kunne indtage hans tapperhed.

Tigerens bløde og kostbare skind forbindes også med velstand. Tigeren er virkelig dyrenes konge for kineserne.

Tigerens generelle karaktertræk:
Generelt giver det faste træelement en ekspansiv, åben karakteristik for mennesker født under dette element.
De finder det nemt at komme godt ud af det med andre, især den gode arbejdskultur i en gruppekontekst, der kan bringe gode, energigivende vibrationer til enhver situation.
Det er medfølende mennesker, der ser efter måder at hjælpe andre på og bringe retfærdighed.

Tigre er et stærkt og frygtløst dyr, der respekteres for deres mod, men Tigeren er også følsomme, kærlige og udtryksfulde.
En tiger har nemt ved at udøve autoritet.
Frihed og forandringer er meget vigtige for dem.
De er fleksible og gode til at tilpasse sig.

De bliver respekteret af deres venner og kollegaer, men de har dog ofte problemer med autoriteter. De kan have nemt ved at blive vrede.
Tigeren er indbegrebet af dyrisk tiltrækningskraft, den fødte leder, yderst konkurrence-minded, aldrig bange for et slagsmål.

Tigerens kamplyst er et godt udgangspunkt for de aspekter af forretningslivet, hvor der er behov for aggressivitet snarere end diplomati.
Tigre klarer sig som regel godt som sælgere, personalechefer og ved militæret.
Men de bør passe på ikke at skaffe sig fjender ved deres væremåde.

Det er ikke let at gøre indtryk på Tigeren, og dens naturlige myndighed drages sjældent i tvivl

For dig der er født i Tigerens år, nyder du livet og er glad for nye udfordringer, usædvanlige steder, og uventede begivenheder.
Din positive holdning er attraktiv for andre, din entusiasme og grænseløse energi, har du let ved at overføre til andre.

Dit engagement er nu ikke altid nok til at føre dig igennem, da du ikke kan lide at tabe ansigt eller at hvis ting mislykkes, mister du let gejsten, og det er mere end sandsynligt, at du vil finde en ny udfordring, og starte forfra.

Din opmærksomhed er fanget af det uforudsigelige, og mens andre kan være forsigtige, er du ikke bange for at undersøge muligheden i usandsynlige situationer.

At få at vide, at noget er spændende, er normalt ikke nok for dig, du vil gerne være hvor tingene sker og have første hånds erfaring. Du er generøs af natur og involvere venner i dine planer, men hvis du føler dig truet, er du tilbøjelig til at trække dig tilbage, og du kan være aggressiv, når du føler dig fanget.

Så snart du har genvundet din følelse af sikkerhed og din tillid også vender tilbage, så er du klar til nye eventyr.
Du stoler på dine instinkter og følger dem sædvanligvis, selv om der også er en mere objektiv side til din karakter, hvor du vurderer situationer med omtanke.

Indimellem vil du blive såret ved at du har givet din tillid til den forkerte person, men på andre tidspunkter kan du selv være alt for kritisk eller mistænkelig.
Hvis det ikke går efter planen og du er blevet skuffet, bliver du let selvopgivende, og kan ryge ned i en depression.
Der kan gå lidt tid inden du får rejst dig op, børstet støvet af, og med oprejst hoved igen er på vej.

Selvom dine venner beundrer din optimisme, kan de til tider have svært ved at dele din begejstring, og dem, der ikke kan følge dig, skubbes til side.
Du er en spændende, modig og generøs ven, men hvis du ikke opnår, hvad du ønsker, kan du også være stædig og egocentrisk.
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Element også kaldt for fase:
Hvert dyretegn har et fast element tilknyttet. Plus elementet fra dyretegnets år, der er hvert 12. år, forbindes med et af de fem elementer der i rækkefølge er: Træ, Ild, Jord, Metal og Vand, hvilket giver fem Tiger typer.
Fem elementer -faser
Tigerens faste element er Træ:
En persons egenskaber bestemmes både af det faste element element i deres tegn, såvel som elementet i det bestemte år, de er født.
Hvert element har sin egen lige styrke og svaghed, og at de har lige indflydelse over hinanden.
I kinesisk astrologi er Tigerens faste træelement forbundet med kvaliteter af generøsitet, samarbejde, indre styrke, varme og fleksibilitet.

De fem Tigertyper:
Vand-tigeren som er født i 2022-1962 eller 1902

I kinesisk astrologi er vandelement forbundet med fleksibilitet, intelligens, visdom og rigdom.


Vand er det stærkeste element, da det kan bevæge sig igennem eller rundt om noget uden at miste sin oprindelige substans og form.
Med tiden kan vandet forcere selv det største og stærkeste bjerg.

Vand-tigeren er ganske sikre på deres evne, og de kan altid klare enhver udfordring snarere end at gå op i bagateller.
Når de er behersket og forsigtige, er Vand-tigrene opmærksomme på menneskeheden og de kan ikke lide den stive og autoritetstro facon.
De kan altid gribe de nuværende generelle ideer og den fremtidige populære tendens.

Vand-tigeren er også villige til at indføre nye ideer og teknikker, og de bedømmer tingene klart, og sjældent begår de fejl.
De er dog nød til tøjle deres ubeslutsomhed, ellers spilder de tid og energi og forsinker den oprindelige plan.

Hvis det ikke går efter planen og bliver de skuffet, og bliver let resigneret, som kan medføre en let depression. Der kan gå lidt tid inden de får rejst sig op, børstet støvet af, og med oprejst hoved igen er på vej.

Vand-tigeren mestre især håndværk og kunst godt. Med deres stærke selvtillid og tiltro til deres egne evner, bidrager det til en selvretfærdighed.
Derfor er det vanskeligt for dem at acceptere andres meninger, hvilket er den vigtigste årsag til hvis/når de får fiasko. Indimellem vil Tigeren blive såret ved at den har givet sin tillid til den forkerte person, men på andre tidspunkter kan Tigeren selv være alt for kritisk eller mistænkelig.

Træ-tigeren som er født i 1974 eller 1914
I kinesisk astrologi er træelement forbundet med kvaliteter af generøsitet, samarbejde, indre styrke, varme og fleksibilitet.
Træ-tigeren kan lide at samarbejde med andre og opfylde det fælles mål sammen.

Den kan nå en konsensus med andre gennem kommunikation og samarbejde, for at nå målet, og således have en god diplomatisk sans.
Træ-tigeren har let ved at bedømme sammenhængen i sagen, men den er ofte overfladisk og mangler positiviteten i en dybdegående diskussion.

På denne måde kan et samarbejde let briste på grund af en manglende forståelse, hvilket kan føre til fiaskoer og tilbageslag.
Den skulle hellere benytte sig af dens diplomatiske færdigheder og samle medarbejderne om opgaverne, for at undgå fejl.

Træ-tigeren er født til at den hader autoriteten og andres kommando, den forsvarer desperat sine egne ideer, så den er ikke egnet til at være længere nede i et hierarki, men snarere at starte egen virksomhed.

Den er modige til at kæmpe mod de stærke, har meget sympati for de svage, og den vil aldrig stå tilbage, når den ved, at andre er i problemer.
Denne personlighed ved at hjælpe andre er god, men den bliver let bedraget af andre, så den er nødt til at være meget forsigtig.

Træ-tigeren kan virke lidt rå, men den er ret trofaste overfor venner, er meget pålidelige og holder altid ord.
Når den først er fast besluttet på at gøre noget, påvirkes den sjældent af andre.

Ild-tigeren som er født i 1986 eller 1926. 
I kinesisk astrologi er Ild-elementet forbundet med entusiasme, dynamik, udholdenhed, kreativitet og styrke.
Ild-tigeren kan heldigvis få hjælp fra andre i hele livet og kan få en god karriere som embedsmænd.

De er tolerante, talentfulde og har en stærk vilje.
De kan kommunikere flydende på tværs af situationer og uendeligt, når de diskuterer spørgsmål med andre.
De er trofaste overfor venner, samt velanskrevne i selskabelighed.

Selvom de godhjertede Ild-tigere har let ved at få succes, bliver de mange gange snydt af andre i det daglige liv. Så de er nødt til at være årvågen.
Ild-tigerne er udstyret med intelligens og vid.
De har dog et stærkt ønske og virker lidt stolte.

Hvad mere er, de fremragende Ild-tigere har den karakter, som ingen af de andre tigre har, nemlig at lytte til andres råd. 

Deres engagement er nu ikke altid nok til at føre dem igennem, da de ikke kan lide at tabe ansigt eller at ting mislykkes, De gør normalt ting med iver og handlekraft, men resultatet kan derved blive fuld af fejl. Så de er nødt til dybt at overveje deres handlinger.  

Jord-tigeren som er født i 1998 eller 1938 
I kinesisk astrologi er Jordelement forbundet med ambition, stabilitet, tålmodighed og ansvar.
Jord-tigeren er flittige, og de kan udtrykke deres ideer, fordi de forstår sig selv godt.

Jord-tigeren er praktisk og realistisk, og de tror kun på det, de ser med deres egne øjne.
Jord-tigeren er meget seriøse i arbejde, og de er praktiske

Derfor har de potentialet til at udforske sandheden, og de er fulde af visdom.
De er også ualmindelige meditative og filosoferer meget.

Jord-tigeren er venlige og de er klar til at hjælpe andre, og er meget pålidelige.
På grund af deres generøsitet, kan de muligvis tilbagebetales fra de mennesker, de har hjulpet før, hvis de har problemer der skal løses.
De inviteres også altid af andre til middag.

Jord-tigeren er stolte, arrogante og ganske selvsikre. Samtidig er de ambitiøse for fremtiden og meget initiativrige.
Nogle gange er de så ambitiøse, at folk føler de er umættelige.

Jord-tigeren stoler på sine instinkter og følger dem sædvanligvis, selv om der også er en mere objektiv side til deres karakter, bør de vurdere situationerne med omtanke.

Metal-tigeren som er født i 2010 eller 1950.
I kinesisk astrologi er metalelement forbundet med styrke, vedholdenhed, stivhed og beslutsomhed.
Metal Metal-tigere er positive; de elsker frihed og kan ikke lide at blive begrænset. De har ofte inspiration. Men de er selvcentrerede.

Drevet af forfængelighed, arbejder metal Metal-tigeren hårdere end andre, fordi de ønsker at nå deres mål.
De har også modet til at imødegå problemet, og de er optimistiske og dermed sikre på deres egne handlinger.

De kan derfor angribe problemer på en pludselig og drastisk måde og tillader ikke andre at gribe ind. Hvis de ændrer deres diktatoriske personlighed og er mere åbne, vil de mere harmonisk sammen med andre.

Metal Metal-tigeren kan lide det rolige og fredelige familieliv, og de er familieorienterede. Kvindelige metal-Metal-tigeren er meget entusiastiske, mens mænd har temperamentet helt anderledes med det lidenskabelige udseende, og de er tilbøjelige til at være feminine, uopløselige og formalistiske, men udseendet er vanskeligere at manipulere.

Metal Metal-tigeren er vanvittige for magt, og de vil gøre nogle resultater, når de arbejder hårdt og fortsætter med at lære. Med en god Interpersonel kommunikation får de ofte støtte fra deres kolleger, og de har et dybfølt arbejdsforhold, så deres arbejde går nemt.
Med hensyn til velstand skal metal-Metal-tigeren håndtere låntagning af penge korrekt, for at undgå fremtidige tvister og miste de dyrebare venner.
Artikel fortsætter efter annonce
Annonce


Kompatible dyretegn
Dette har at gøre med hvordan de enkelte dyretegn er forenelig og harmonerer med hinanden.
Det er således at hvert dyretegn korresponderer i større eller mindre grad af harmoni med de øvrige 11 dyretegn i den kinesiske dyrekreds.
Denne harmoni, er baseret på de enkelte dyretegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn til eksempelvis partnervalg og hvilke år, der er heldige/uheldige.

De tre kompatible dyrTigerens dyretegn har den højeste grad af forenelighed med Hest og Hund.
Mellem disse involverede dyretegn, eksisterer der et fantastisk og nærmest eksplosivt potentiale – både privat såvel som kommercielt. Der er en ideel harmoni og intuitive forståelse, hvor der er tre nøglebegreber tillid, retfærdighed og samarbejdsevne.

Disse tre tegn søger hinanden og er ligesindede i deres udøvelse af humanitære årsager.
Hver er en begavet orator og udmærker sig ved verbal kommunikation.
Forhold og personlig kontakt er af højeste prioritet, og hver enkelt søger deres intime soulmate.

Disse tre tegn (Tiger, Hest og Hund) følger slaget af deres egen rytme. De er idealistisk og impulsive, trodser uretfærdighed 
De er produktive, entusiastiske, uafhængige, engagerende, dynamiske og hæderlige.

Men hvis der kommer for meget ubalance i deres yin/yang elementer, kan de kan også blive oprørsk, uhyggelig, ophidset, hensynsløs, ængstelig. upålidelig splidagtig, stædig og egoistisk.  

Tigerens inkompatible dyretegn.
I modsætning hertil er der også en uforenelighed mellem dyretegnene, hvor der er en lavere grad af forenelighed mellem to involverede dyretegn.
Tigerens inkompatible dyretegn er Aben, her lurer potentielle konflikter og uoverensstemmelser under overfladen.
Men hvis parterne er i stand til at acceptere hinandens forskelligheder, er der alligevel mulighed for, at de kan udnytte og drage fordel af de kvaliteter hos den anden, som de ikke selv er i besiddelse af.

Partnerhoroskop - Partner match

Relationer, partnerskab og vores forbindelser med andre mennesker, er et af ​​de vigtigste aspekter af menneskets sociale liv.
er ikke kun for par, men kan også bruges som et værktøj til at vurdere en potentiel kæreste, kollega, ven eller en kommende forretnings partner.
Samt en mulighed for at bliver klogere på sine egne relationer til andre mennesker.
Her kan du finde dit partnerhoroskop
Andre arikler om:


Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: