KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere

 Forside | Samfund  | Historie | Kultur | Kunst | Filosofi | Religion | Astrologi | Geografi  | Natur | Attraktioner  | Danmark - Kina

EMNER: Kinesisk Astrologi
Kinesisk horoskop Personligt horoskop Yin-Yang
Ascendanten De fem elementer De tolv dyretegn
Måne-sol kalender Almanak Zi Wei
Trigram De Fire Søjler Kosmologi

Zi Wei Dou Shu, purpurlilla stjerne astrologiZI WEI DOU SHU

Det kinesiske tegn for lilla er 紫色 og udtales zi se.
Ifølge kinesisk kosmologi, er farven lilla (purpurlilla) symbolet for guddommelighed og udødelighed.

Zi Wei Dou Shu er den udgave af kinesisk astrologi, der minder mest om den vestlige astrologi, de såkaldte ”12 astrologiske huse”, og er en af ​​flere kinesiske astrologiske prognosemetoder.

De astrologiske paladsers position på tid og sted for fødselstidspunk, giver stor indsigt og forståelse for en persons energi eller qi, hvorfra man kan definere forskellige aspekter af et menneskeliv; kærlighed, karriere, helbred osv.

Ud fra placeringen af antal af gunstige eller ugunstige stjerner i disse paladser samt relationerne imellem paladserne laves forskellige tolkninger.

Når man skal tolke et astrologisk palads, så er der flere faktorer der til sammen udgør tolkningen, og de forskellige Zi Wei Dou Shu skoler benytter varierende antal stjerner, og deres antal er således et sted mellem 36 og 144.

Tolkningen af de astrologiske paladser er ofte kompleks og ikke så ligetil.
Som udgangspunkt bruger Zi Wei Dou Shu de 10 himmelske stammer og de 12 kinesiske dyretegn, eller som den gamle betegnelse, de "jordiske grene".

Zi Wei Dou Shu er en mere kompleks teknik, der giver mere indsigt og detaljer i en persons liv end BaZi, og fortæller dig, hvorfra skæbnen kommer - noget som BaZi ikke kan gøre.
BaZi er en enklere metode og kom meget tidligere i den kinesiske historie.

BaZi er i dag den mest udbredte og populære, da den et hurtigt overblik over, hvordan ens liv vil udfolde sig, mens udarbejdelsen af Zi Wei Dou Shu vil gå i detaljerne, med de fremtidige forskellige muligheder og udfordringerne der kommer.

Artikel forsætter efter annonce:

Historien Om Zi Wei Dou Shu
Oprindelsen af ​​Za Wei Dous Shu-systemet er uklart, men den første person til faktisk at dokumentere systemet var Chen Xi Yi under det Nordlige Song dynasti (960 til 1127). 

I gennem de forskellige dynastier, var begavede astrologer og astronomer tilknyttet kejserhoffet, helt frem til 1912, hvor det sidste kejserdynasti faldt.

Astrologerne observerede stjernerne og bemærkede, at man observerede at der var en stjerne der lyste klarer end som de andre stjerner kredsede rundt om.

Astrologerne, kaldte denne stjerne for den "purpurlilla kejsestjernen". Den stjerne, vi i dag kender som Nordstjernen. 

Kejserhoffets astrologer blev vist stor respekt og udarbejdede astrologiske diagrammer for at kunne forudsige både kejsers skæbne, hans efterfølgere og for hans rige. I løbet af denne periode var Zi Wei en nøje bevogtet hemmelighed, og herskerne forbød denne form for handlinger uden for kejserhoffet.

Selv i dag er Zi Wei Dou Shu ikke så kendt eller udbredt, og i virkeligheden ligger Zi Wei's kunst i evnen til fuldt ud at forstå stjernens mangesidede indflydelse,

Zi Wei kejseren er bosiddende i den nordlige himmel.
Her hjælper han jadekejseren med himmelens og jordens administrative opgaver, herunder sol og måne, de fire årstider og vejr.
Han bestemmer over alle stjerne konstellationer, bjerge og floder. Himlens kejserpalads

Han er en af de højeste guddomme i himmelen, med ansvar for alle de naturlige fænomener i universet.
I kinesisk kultur og kinesisk filosofi er Zi Wei kejseren også symbolet på kejseren i den menneskelige verden.
Zi Wei Dou Shu var således hjemsted for den Himmelske Kejser

Den Forbudte By i Beijing
blev tidligere kaldt for Zijin Cheng, ”Purpurlilla Forbudte By”.
Da den jordiske kejser angiveligt var søn af den himmelske kejser, ville hans centrale og dominerende stilling blive yderligere fremhævet ved brug af ordet lilla i navnet på hans bopæl, Den Forbudte By.

Annonce
Annonce
Andre relevante emner og annoncer: