KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 13-Apr-2021
Art. 5.2.2.

 

Introduktion til kinesisk horoskopmenu-astrologi


Den traditionelle kinesiske astrologi, astronomi samt en "lunasol kalender", indeholder elementer fra månekalenderen og fra solkalenderen.

Kinesisk astrologi er muligvis den mest udviklede og den mest populære type astrologi i verden.
Den kinesiske astrologi, kan ikke sammenlignes med den vestlige stjernetegn-astrologi, men er baseret på over 5.000 års menneskelige observationer af både menneskelige og himmelske (kosmiske) kræfter, og den mere eller mindre regelmæssigt tilbagevendende af fænomener og hændelser.
 
På den baggrund læner den kinesiske dyrekreds sig mod en fortolkning og filosofisk beskrivelse, der kan give et mere indsigtsfuldt billede af en persons karakter, dets evne til at interagere med andre personer og begivenheder i nutiden og i fremtiden.

I henhold til den kinesiske astrologi og horoskop, kan individets skæbne bestemmes ved placeringen af de store planeter på tidspunktet for en persons fødsel sammen med solens, månens og kometernes positioner samt deres stjernetegn.

Kinesisk astrologi og kinesisk filosofi er begge tæt forbundet.
Meget af den kinesiske filosofi bygger på troen på de fem elementer og deres evner til at interagere med og opbygge forhold til det naturlige fænomener.

Kinesisk horoskop: Mere end de tolv dyr
Kinesisk astrologi er et komplekst emne.
Den er meget mere end de tolv dyretegn, som er den mest udbredte og folkelige del af den kinesiske astrologi.

Enhver af os har en speciel energi-sammens ætning, der gør, at vi simpelthen føler os mere hjemme i selskab med nogle end med andre.  
Det handler det om at være på bølgelængde med andre, hvilket betyder at opnå en fælles forståelse af os selv, vores medmennesker, fænomener og menneskelige egenskaber. Det har alt sammen noget at gøre med de harmoniske elementer i vores individuelle horoskoper.

kinesisk astrologi faser En fuld læsning af et kinesisk horoskop, består af, balancen mellem yin og yang, de fem faser eller elementer og de forskellige dyr og grene, der styrer din dag, måned og time, på baggrund af din fødsel. Hvilket giver et mere indsigtsfuldt billede af en persons karakter.

Det kinesiske horoskop, gør brug af flere begreber, der i forskellige kombinationer har indflydelse på en persons livsretning. 

Horoskopet tjener også til at forudsige fremtidige begivenheder i ens liv, samt tidspunkter for nogle af personens fremtidige, heldige- eller uheldige dage.
Horoskopet kan råde personen til at handle på en bestemt adfærd, således at dagen bliver bedre.                         

En nøjagtig udarbejdelse af et horoskop, er en kompleks proces med interaktion mellem astrologi, astronomi, kosmos og mange flere elementer.

Nedenstående er der en kort beskrivelse med link til artikler på denne hjemmeside om kinesisk horoskop.

Annonce
         Artikel fortsætter efter Annonce

Kinesisk horoskop
Den kinesiske stjernetegn eller dyretegn, kendt som Sheng Xiao (kinesisk: 生肖), er baseret på en tolvårig cyklus, hvor hvert år i denne cyklus er relateret til et dyretegn.
Dette er en generel metode, der fortæller om karakteristika for mennesker født i de forskellige dyre-tegns år. De udledninger, der foretages er baseret på de enkelte dyre-tegns indbyrdes grad af forenelighed, hvilket gør det muligt at rådgive med hensyn … Læs mere om kinesisk horoskop her
———
De 12 kinesiske dyretegn
Det mest populære kinesiske astrologisystem i dag er de 12 dyretegn.
Dette er en generel metode, der fortæller om karakteristika for mennesker født i de forskellige dyretegns år.
Læs mere om de 12 kinesiske dyretegn her
———
Personligt horoskop
Hvordan bruges dit personlige kinesiske horoskop?
Den kinesiske astrologi bruges på sammen måde, som de stjernetegn vi kender i den vestlige verden. Dyretegnene bruges til at lære sig selv bedre at kende, og ikke mindst til at lære andres personligheder at kende. På den måde er det nemmere at forstå andre menneskers opførsel og vaner. Find dit personlige horoskop her
———

Horoskop års kalender
Dit stjernetegn er mere end et enkelt dyretegn. Rent faktisk har du hele fire stjernetegn eller dyretegn.
Det de fleste kender, er det dyretegn de har fra deres fødselsår – men derudover har de også et dyretegn for deres fødselsmåned, fødselsdagen og fødselstimen.
Ud fra fødselstidspunktet opstilles de fire søjler (år, måned, dag, time) og disse omregnes ved hjælp af den kinesiske årskalender til en vægtfordeling af de fem elementer (stjernetegn), der former vores personligheder og påvirker vores valg i livet.
I denne årskalender kan du under dit fødselsår finde 3 af dine tegn (år, måned og dag)
_________

Den tidligste form for astrologi

Mennesker har til alle tider og alle vegne været optaget af, at kunne forudsige fremtidige begivenheder. Mange forskellige metoder til forudsigelse, bygger bl.a. på observation og tolkning af dyrs adfærd, stjernernes og planeternes bevægelser. Tidlige kulturer identificeret himmellegemerne med guder og ånder. De relaterede disse objekter (og deres bevægelser) til fænomener såsom regn, tørke, årstider og... Læs mere om Den tidligste astrologi her
———
Kinesisk astrologi
Det traditionelle kinesiske astrologiske system er hovedsageligt baseret på positioner, i forhold til bevægelser af solen, månen, de fem store planeter i solsystemet og de 28 konstellationer på himlen. Det blev oprettet for mere end 2.200 år siden i perioden under de krigsførende stater (330 f.v.t.- 221 f.v.t.), der tjente formålet med at observere deres bevægelsers og forudsige den himmelske indflydelse på menneskelige aktiviteter, især inden for de militære, politiske og sociale forhold samt virkningen af ??klimaændringer ... Læs mere om kinesisk astrologi her
———

Yin Yang
Ifølge de gamle kinesere er hele universet, begrundet i sin eksistens af den gentagende og uendelige interaktion mellem to urkræfter eller principper kaldet Yin og Yang.
Yin og Yang, kan ses som livets to polære kræfter der symboliserer at universet, holdes i balance
ved et samspil af principperne for voksende og aftagende vækst .
'Når lyset, Yang, er på sit højeste, ligger kimen til Yin, mørke, allerede parat'. 'Yang stimulerer således Yin, og Yin gensidigt nærer Yang.'
De er i et konstant vekselspil… Læs mere om Yin og Yang her.
———
Qi
Ifølge kinesisk tankegang er Qi den vitale kraft, der udgør og binder alle ting i universet sammen. Alt i universet skyldes bevægelser og ændringer af Qi.
Qi er også den energi der befordrer menneskets sundhed, vitalitet, psykologiske velbefindende, og symboliseret i Yin og Yang der repræsenterer et komplementaritetssynspunkt med aktive og passive ... Læs mere om Qi her
———

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer: