KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 03-Nov-2020  
 Art. 11.4.1.3

Børnenes dag

Kina fejres børnenes dag den 1. juni, samme dato som den internationale børnedag ”
(kinesisk :六一国际儿童节; pinyin: Guó jì ér tóng jié).Børnenes dag

Kineserne skriver måneden før dato, så Børnenes dag er i Kina 6.1 (Juni 1.)

Skoler holder normalt aktiviteter som er, campingture eller gratis film på børns dag for at eleverne kan have det sjovt.

Børn af embedsmænd kan også modtage små gaver fra regeringen, indtil de er fjorten, og embedsmænd, der har børn, kan få en halvdagsferie den 1. juni for at tilbringe mere tid sammen med deres børn.

Der afholdes forskellige udstillinger og arrangementer for børn.
Entre til Den Forbudte By, er for børn under 14 år gratis den 1. jun.

Oprindeligt blev den første børnedag i Kina oprettet i 1931 og afholdt den 4. april hvert år, efter råd fra den kinesiske velgørenhedsforening. er 4. april hvert år.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

I december 1949 udstedte Kinas regeringsadministrationsråd, en generel ordre om at afskaffe den gamle børns dag og gøre 1. juni til børnenes dag, og forene den med denInternational børns dag.

Den International Børnedag kan dateres tilbage til 1925, da verdenssamfundet kom sammen i Genève, Schweiz for at tale om børns trivsel, retten til liv, sundhed og undervisning og beskyttelse af børns rettigheder i hele verden.

Datoen for børnenes dag blev besluttet, at skulle være den 1. juni, hvor en stor del af verden, hovedsageligt i socialistiske lande, markerer datoen, men nogle lande – heriblandt Danmark – følger den af FN i 1954 oprettede Børnenes Dag, der holdes den 20. november, eller på andre datoer.

Da Folkerepublikken Kina blev oprettet i 1949 udpegede statsrådet, at den 1. juni. skulle være en halv fridag for alle grundskoler. Den blev i 1956 ændret til en hel fridag og blev officielt benævnt som ”børnedag”.

Det er uklart hvorfor den 1. juni blev valgt, men en mulighed er, at det skyldes at den kinesiske generalkonsul i San Francisco samlede nogle forældreløse kinesiske børn for at fejre dragebådsfestivalen, der det år faldt på den dato samtidig med konferencen.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap