KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 03-Nov-2020    
  Art. 11.4.1.12
Journalisternes Dag i Kina

Den 8. november er Journalisternes Dag i Kina.

Dagen er en arbejdsdag, og medieansatte får ikke en fridag.

Mærkedagen blev officielt etableret som en anerkendelse af journaliststandens bidrag til samfundet. journalisternes dag

Den kinesiske regering oprettede ”journalisternes dag” i 1999 til minde om Liu Yuchen, en reporter for Jiang Shang Daly, som skrev en række artikler med prokommunistiske synspunkter, under Kuomintang regeringen.

Den lokale nationalistiske Kuomintang-regering blev beskyldt for, den 21. januar 1933 at have iværksat en henrettelse på Liu Yuchen.

Datoen blev valgt, fordi den 8. november 1937, blev Kinas ”journalisternes ungdomsforening” grundlagt i Shanghai, af venstreorienterede journalister under ledelse af Fan Chang Jiang.

 Den 8. november 2017 udstedte det kinesiske postvæsen et sæt mindesmærker for journalisternes dag den 8. november, med en pålydende værdi på 1,20 yuan

På Journalisternes Dag, bliver udvalgte journalister hædret for deres bidrag til at styrke tilliden til den kinesiske regering og at fremme partiet og staten i Kina og i udlandet ved "at give et stærk ideologisk og offentlig støtte til opbygning af et harmonisk samfund."

 

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

Regeringen markerer i dag, journalisternes dag ved at minde sine 228.000 journalister om deres pligter som propagandamedarbejdere, at fremme landets resultater i dets "nye æra", et midtpunkt i præsident Xi Jinpings nationale ideologi.

På denne dag modtager de kinesiske journalister, der har gjort en indsats for at fremme  præsident Xis nye ideologi, resultater og politiske mål, lykønskninger fra deres overordnede og regeringens embedsmænd.

 

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap