KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...


Denne side blev sidst ændret den 03-Nov-2020    
  Art. 11.4.1.18

De Sultne Spøgelser Festival
fejres den 15. dag i den syvende månens måned. 

Denne dag falder i juli eller august i vores vestlige kalender. 

De Sultne Spøgelser Festival, også kendt som Zhongyuan Festival, er en af ​​flere af de traditionelle festivaler i Kina hvor man tilbeder forfædrene. 
Festivalen stammer fra buddhistiske traditioner og integreres derefter i buddhisme, taoisme og konfucianisme, som stadig er en religiøs overholdelse i Kina.

De sultne spøgelser, der menes at være familiens forfædre, vender tilbage som spøgelser til deres familie på et bestemt tidspunkt af året, nemlig den 15. dag i den syvende måned af månekalenderen.

Ifølge legenden vil porten fra det kinesiske helvede blive åbnet på den første dag i den kinesiske syvende månedsmåned ved midnat hvert år.

Alle spøgelserne har tilladelse til at forlade helvede.
De lidende spøgelser fra helvede er således i stand til at vende hjem for at se deres efterkommere og nyde de store festligheder.

Men de har kun en måneders ferie og skal returnere helvede på den sidste dag i den 7. månens måned.
Derfor kalder kineserne den 7. månens måned for spøgelsesmåneden.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
Den vigtigste begivenhed i spøgelsesmåneden foregår på den 15. månens dag, hvor der udføres særlige ceremonier for at undgå spøgelsernes vrede.

Det sker ved at ved at de sætter familiens forfædre stentavle frem på et bord, brænde røgelse og forberede mad til tre gange på denne dag.
På natten den 14. månens dag vil flydende vand lanterne blive sat i floden.
flodlanterner
Ifølge folketroen ligger det legendariske helvede under havet. Vand lanterne vil lyse vej for spøgelserne og byde dem velkommen til denne verden til en aftenfest.

Da spøgelserne har vandret rundt på jorden siden begyndelsen af spøgelsesmåneden, antages, det at de på den 15. dag, efter to ugers aktivitet vil være meget sultne.

Selve højtideligheden på den 15. dag, holdes normalt i skumringen folk sætter familiens forfædre stentavler, gamle malerier og fotografier på et bord og brænder derefter røgelse nær på dem. 

Skåle med mad til spøgelserne sættes på bordet, og familien kan kowtow (bønfaldelsesstilling) foran mindetavlerne, hvor de rapportere deres adfærd til deres forfædre for at modtage en velsignelse eller straf. 

I det sydlige Kina fejres De Sultne Spøgelser Festival af nogle på den 14. dag i den syvende månens måned.
ørelse, for at undgå at blive angrebet af fjender på den ulykkelige dag.
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap