KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere

 Forside | Samfund  | Historie | Kultur | Kunst | Filosofi | Religion | Astrologi | Geografi  | Natur | Attraktioner  | Danmark - Kina

Det kinesiske køkken

Kinas lange historie, enorme territorium og rige kultur har født den karakteristiske kinesiske kulinariske kunst.

Med flere tusinde års kreativ og akkumulerende indsats er det kinesiske køkken blevet stadig mere populært blandt flere og flere oversøiske gourmeter.
Som de tre bedste køkkener i verden (de to andre er fransk køkken og tyrkisk køkken), har det kinesiske køkken en dyb indflydelse på Østasien.

Kinesisk køkken, der stammer fra forskellige regioner og kinesiske etniske grupper, kan opdeles i mange kategorier, som de otte berømte kager, lokale snacks, etniske fødevarer og så videre.
Hver provins og hver egn i Kina har sine specialiteter

Allerede for 2500 år siden var der en morallære omkring maden.
Filosoffen, Confucius (der levede omkring 500 f.Kr.), lærte at fødevarer skal være tilberedt og spist med harmoni.

Med rødder i den traditionelle kinesiske filosofi repræsenterer kinesisk mad harmoni og balance i naturen, ikke kun tilfredsstiller en gourmet appetit, men også for at bevare folks sundhed.

 

Læs mere om:
Kinas madkultur historisk set Kinesisk mad filosofi
Hvorfor er kineserne kendt for at være "altædende". De forskellige kinesiske køkkener
Kinas besynderlige specialiteter Det kinesiske køkken
Kinesisk nytårsmad  
Annonce
Annonce
Andre relevante emner og annoncer: