KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 30-Dec-2020    
  Art. 1.13

 

Nytår 1. januar - Nytårsaften

Nytåret der begynder, ifølge den Gregorianske, den 1. januar, fejres af millioner af mennesker rundt om i verden, fejrer denne fest mellem aftenen den 31. december og 1. januar.

I Kina indførte men den gregorianske kalender i 1912, og i 1949 begyndte man at fejre nytåret den. 1. januar som en helligdag.
Nytåret kaldes på kinesisk for 元旦Yuándàn i modsætning til Kinas traditionelle nytår eller forårsfesten der kaldes for chunjie (春节),

Nytårsfejringen, den 31. december og 1. januar, er ikke så betydningsfuld for kineserne som det traditionelle kinesiske nytår eller forårsfesten som den også kaldes, der falder på den første dag i henhold til månekalenderen.

Arbejdstagere får en fridag til nytårsdag. Rent praktisk er nytårsdag en tredages ferie, hvor der bliver tillagt en ekstra dag op til en weekend enten den foregående eller den efterfølgende weekend.

I større byer som Beijing, Shanghai og Shenzhen blandt andre, strømmer kineserne om aftenen den 31. december til offentlige områder. Disse omfatter parker, museer, biblioteker, store bygninger, klubber samt på gader og pladser. Med blinkene neonlys i forskellige farver.

Forretningsfolk og virksomheder arrangerer ofte storefester for deres forretningspartnere på nytårsaften.

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce
Klokken 11.59 er alle samlet og begynder nedtællingen til nytår. Klokken 12.00 begynder det nye år med sang og dans sammen med fantastiske og spektakulære fyrværkeri.nytaarsaften

Når kineserne er gået ind i det nye år, forlader de fleste områderne og går hjem.
Andre forbliver og har det sjovt til de sene timer om morgenen.

Den 1. januar som er en fridag, hvor nogle bruger dagen til at slapper af, andre besøger indkøbscentre og shopping gader.

På samme måde tager nogle mennesker spadsereture i parkerne. Andre foretrækker at spise ude med deres venner.

Folk i Kina begynder at planlægge for den traditionelle kinesiske nytårsfest eller forårsfest, som er en meget større begivenhed overalt i Kina og for oversøiske kinesere.

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce

Andre relevante emner og annoncer:


Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap