KINA-PORTAL.DK

Indgangsportal til kinesisk samfund, kultur, historie og meget mere...

Denne side blev sidst ændret den 31-Oct-2020     
  Art. 13.25
Kærestekultur i Kina

I Kina har de unge sjældent kærester. De ligger under hårdt pres fra deres forældre, som synes at de skal bruge alt deres tid på at studere og få en god uddannelse, så de engang kan forsørge dem.

For i Kina står det faktisk i lovgivningen at børn har forsørgerpligt overfor sine forældre, og nutidens unge par bliver nødt til at arbejde endnu hårdere for at forsørge 4 forældre, fordi de er børn af etbarnspolitikken.

Uddannelse betyder alt
Den sociale status i Kina, betyder rigtig meget. Derfor nærmest forbyder forældrene deres børn, at de laver andet, der kan tage tiden fra skolearbejdet. Og det gør kærester jo. Man mener at den bedste læretid er fra 8 til 16 år, og derfor vil forældrene ikke have at man spilder den tid, på kærester og venner. Kinesisk bryllup Der er dog stor forskel på hvordan forældre opdrager deres børn i storbyerne (Beijing, Hong Kong) og hvordan de opdrager dem i de små byer.
Storbyerne er meget moderne, og har mere vestlig indflydelse. Det betyder at de får lov til at bruge mere tid på kærester end hvis de havde boet i en lille by. For i de små byer, holder de sig til de gamle traditioner.  

At blive gammel
Hvis man fylder 28 i Kina, uden at have en kæreste, bliver de fleste forældre bekymrede. De fleste kinesere bliver gift i midten af tyverne, og hvis man er 30 år er man gammel, og skal skynde sig at blive gift.

Så længe det ikke er med en europæer, ifølge forældrene. De vil gerne kunne tale med deres børnebørn og være sikre på at de får den rette opdragelse. Derfor råder næsten alle kinesiske forældre sine børn til ikke at gifte sig med europæere.  

Artikel fortsætter efter annonce
Annonce

De fleste i Kina får deres første kæreste, når de er omkring 17-18 år. Og det er lovligt at gifte sig når man er over 20 år (kvinder) og over 22 år (mænd)*1. Mens man i Danmark får sin første kæreste omkring 13-14 års alderen, og må gifte sig når man er 18 år.

At være homoseksuel
Langt over de fleste homoseksuelle i Kina fortæller aldrig nogen om deres seksualitet.
At være homoseksuel er nemlig stadig et tabu i Kina.

Det er et tabu fordi de fleste kinesere er præget af tradition om at mand, kvinde gifter sig og får børn*2

Det var faktisk først i 2001 man fjernede homoseksualitet fra listen over psykiske sygdomme.

Før da kunne man blive arresteret for at være homoseksuel.
Den officielle avis China Daily fastslog i 2005, at der var omkring 30. mil homoseksuelle i Kina, men tallet er svært at gøre op da der er mange der ikke ønsker at gøre op med deres homoseksualitet.

Denne artikel er skrevet af:
Julie Landboe-Christensen Hvid - Strøbyskolen - 15 år
Cecilie Lynegaard Clausen - Strøbyskolen - 15 år
Ida Marie Østrup - Strøbyskolen - 15 år

 

Kilder: *1 Live and work in China & Hong Kong, *2 www.rejseliv.dk.

Billede: traditions.cultural-china.com

 

Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Artikel fortsætter efter annonce
       Annonce
Andre relevante emner og annoncer:

Om kina-portal.dk   |   Cookies politik  |   Kina-portal.dk sitemap